Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s bazalkovou salsou

Těstoviny s bazalkovou salsou

3.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1400 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 206 g
Tuky 32 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Čerstvá bazalka dodává omáčce šarmantní vůni.

Suroviny

rozčtvrcená
jarní cibulka 2 ks
posekaná
česnek 1 stroužek
vinný ocet bílý 1,5 PL
bazalka hrst
lístky
těstoviny 350 g
penne
sůl
pepř

Postup

1
Rajčata a cibulku i česnek vložte do mixéru a krátce posekejte, aby z rajčat zbyly větší kousky. Přimíchejte ocet, olej i bazalku a dochuťte.

2.
Uvařte těstoviny podle návodu. Pak je slijte a přesuňte do ohřáté servírovací mísy. Zakápněte olivovým olejem, dochuťte. Zalijte omáčkou a každou porci posypte trochou čerstvě mletého pepře.

Salát příjemně zostří pár kapek tabasca nebo oleje ochuceného chilli.

Apetit magazín