Těstoviny s bazalkovou salsou

Těstoviny s bazalkovou salsou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1400 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 206 g
Tuky 32 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Čerstvá bazalka dodává omáčce šarmantní vůni.

Suroviny

rajčata 5 ks
rozčtvrcená
jarní cibulka 2 ks
posekaná
česnek 1 stroužek
vinný ocet bílý 1.5 PL
bazalka hrst
lístky
těstoviny 350 g
penne
sůl
pepř
1. Rajčata a cibulku i česnek vložte do mixéru a krátce posekejte, aby z rajčat zbyly větší kousky. Přimíchejte ocet, olej i bazalku a dochuťte.

2.
 Uvařte těstoviny podle návodu. Pak je slijte a přesuňte do ohřáté servírovací mísy. Zakápněte olivovým olejem, dochuťte. Zalijte omáčkou a každou porci posypte trochou čerstvě mletého pepře.

Salát příjemně zostří pár kapek tabasca nebo oleje ochuceného chilli.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit