Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou.
Suroviny
žloutek
6
ks
vychlazený
bílek
3
ks
vychlazený
sůl
1
špetka
krupicový cukr
110
g
mascarpone
500
g
víno dezertní
1
sklenka
káva
250
ml
vlažná, silná – uvařená, překapaná nebo instantní
piškoty
30
ks
cukrářské
tmavá čokoláda
200
g
smetana ke šlehání
100
ml
kakao
4
PL
na posypání dezertu
Postup
1
Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál.
2
Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.
3
Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku.
4
Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy(27 receptů)
- Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů (16 receptů)
Komentáře
Anonym
21.03.2007 08:39
zdravotne nezavadna vejce
Anonym
21.03.2007 18:20
vejce
Anonym
15.04.2007 09:14
vejce
Anonym
15.04.2007 09:15
vejce
Anonym
27.06.2009 11:06
RE: vejce
Anonym
21.03.2007 20:16
nezavadne vejce??
Anonym
24.03.2007 21:12
Tiramisu
Anonym
20.07.2008 18:55
Velikost porce
Anonym
06.08.2008 07:54
výborné
Renata Smolíková
26.11.2008 13:36
pochvala