Exotické kuře
Suroviny
olivový olej
2
PL
kuřecí prsa
4
ks
nejlépe s kůží
brambory
750
g
nové, s pevnou voskovou slupkou, na tenké plátky
tymián
špetka
velká, sušený / čerstvý
česnek
4
stroužky
oloupané
paprika
450
g
konzervovaná, nejlépe vícebarevné, na kousky
pomeranč
2
ks
na osminky
olivy černé
100
g
okapané, bez pecek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Troubu předehřejte na 200/180 °C. V pekáčku zahřejte lžíci oleje a zhruba osm minut na něm smažte kuře kůží dolů, aby byla křupavá. Pak otočte a minutu pečte z druhé strany.
2
Do pekáče přilijte zbylý olej, vsypte brambory, tymián i celý česnek a promíchejte. Osolte a opepřete. Můžete-li, přiklopte.
3
Pečte asi půl hodiny, až brambory začnou měknout. Pak přidejte papriky, pomeranče i olivy; odklopené pečte ještě asi pět minut, aby byly brambory úplně měkké.
Pro změnu
Zkuste filátka z bílé ryby: začněte bodem 2 a rybu přidejte spolu s paprikami. Pomeranče nahraďte citrony, jídlo získá výraznější chuť.
Komentáře