0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře z jednoho pekáče

Kuře z jednoho pekáče
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kuře z jednoho pekáče

4.6 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1758 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 193 g
Tuky 46 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické kuře

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí prsa 4 ks
nejlépe s kůží
brambory 750 g
nové, s pevnou voskovou slupkou, na tenké plátky
tymián špetka
velká, sušený / čerstvý
česnek 4 stroužky
oloupané
paprika 450 g
konzervovaná, nejlépe vícebarevné, na kousky
pomeranč 2 ks
na osminky
olivy černé 100 g
okapané, bez pecek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180 °C. V pekáčku zahřejte lžíci oleje a zhruba osm minut na něm smažte kuře kůží dolů, aby byla křupavá. Pak otočte a minutu pečte z druhé strany.

2

Do pekáče přilijte zbylý olej, vsypte brambory, tymián i celý česnek a promíchejte. Osolte a opepřete. Můžete-li, přiklopte.

3

Pečte asi půl hodiny, až brambory začnou měknout. Pak přidejte papriky, pomeranče i olivy; odklopené pečte ještě asi pět minut, aby byly brambory úplně měkké.

Pro změnu
Zkuste filátka z bílé ryby: začněte bodem 2 a rybu přidejte spolu s paprikami. Pomeranče nahraďte citrony, jídlo získá výraznější chuť.

Související články

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...
Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Toto kuře připravuju, když máme chuť na něco jiného než jen pečené kuře. Je to rychlé a velmi chutné jídlo. Jen přidávám víc česneku. Doporučuju. Pomeranč a olivy tomu dodají pikantní chuť. Mňam

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit