Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře z jednoho pekáče
Kuře z jednoho pekáče
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kuře z jednoho pekáče

4.4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1758 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 193 g
Tuky 46 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické kuře

Suroviny

olivový olej 2 PL
nejlépe s kůží
nové, s pevnou voskovou slupkou, na tenké plátky
tymián špetka
velká, sušený / čerstvý
česnek 4 stroužky
oloupané
paprika 450 g
konzervovaná, nejlépe vícebarevné, na kousky
na osminky
okapané, bez pecek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180 °C. V pekáčku zahřejte lžíci oleje a zhruba osm minut na něm smažte kuře kůží dolů, aby byla křupavá. Pak otočte a minutu pečte z druhé strany.

2

Do pekáče přilijte zbylý olej, vsypte brambory, tymián i celý česnek a promíchejte. Osolte a opepřete. Můžete-li, přiklopte.

3

Pečte asi půl hodiny, až brambory začnou měknout. Pak přidejte papriky, pomeranče i olivy; odklopené pečte ještě asi pět minut, aby byly brambory úplně měkké.

Pro změnu
Zkuste filátka z bílé ryby: začněte bodem 2 a rybu přidejte spolu s paprikami. Pomeranče nahraďte citrony, jídlo získá výraznější chuť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

10.08.2008 12:40
Toto kuře připravuju, když máme chuť na něco jiného než jen pečené kuře. Je to rychlé a velmi chutné jídlo. Jen přidávám víc česneku. Doporučuju. Pomeranč a olivy tomu dodají pikantní chuť. Mňam
13.09.2007 18:48
Recept se nachází v č.12/06, str.13

Apetit magazín