0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře z jednoho pekáče

Kuře z jednoho pekáče
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kuře z jednoho pekáče

4.6 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1758 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 193 g
Tuky 46 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické kuře

Suroviny

olivový olej 2 PL
nejlépe s kůží
brambory 750 g
nové, s pevnou voskovou slupkou, na tenké plátky
tymián špetka
velká, sušený / čerstvý
česnek 4 stroužky
oloupané
paprika 450 g
konzervovaná, nejlépe vícebarevné, na kousky
na osminky
olivy černé 100 g
okapané, bez pecek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180 °C. V pekáčku zahřejte lžíci oleje a zhruba osm minut na něm smažte kuře kůží dolů, aby byla křupavá. Pak otočte a minutu pečte z druhé strany.

2

Do pekáče přilijte zbylý olej, vsypte brambory, tymián i celý česnek a promíchejte. Osolte a opepřete. Můžete-li, přiklopte.

3

Pečte asi půl hodiny, až brambory začnou měknout. Pak přidejte papriky, pomeranče i olivy; odklopené pečte ještě asi pět minut, aby byly brambory úplně měkké.

Pro změnu
Zkuste filátka z bílé ryby: začněte bodem 2 a rybu přidejte spolu s paprikami. Pomeranče nahraďte citrony, jídlo získá výraznější chuť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/06, str.13

Anonym

Toto kuře připravuju, když máme chuť na něco jiného než jen pečené kuře. Je to rychlé a velmi chutné jídlo. Jen přidávám víc česneku. Doporučuju. Pomeranč a olivy tomu dodají pikantní chuť. Mňam

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč