Grilovaná zelenina s kozím sýrem

salat se syrem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Grilovaná zelenina s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4726 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 446 g
Tuky 230 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý vegetariánský hlavní chod! Podávejte ho s chlebovými plackami – zabalením vzniknou šťavnaté teplé ,sendviče‘. Zeleninu můžete servírovat i samotnou jako salát – je stejně dobrý studený i teplý.

Suroviny

lilek 4 ks
podélně nakrájené na centimetrové plátky
rajčata 8 ks
pevná, drobnější, na třícentimetrové plátky
jarní cibulka 2 svazky
bez natě
olivový olej 200 ml
extra panenský
ocet 2 PL
nejlépe bílý vinný
česnek 3 stroužky
rozdrcený
sůl
pepř
kozí sýr 200 g
lze nahradit brynzou
olivový olej
na pokapání
bazalka hrst
čerstvé lístky
arabský chléb 8 ks

Postup

1

Zeleninu ve velké mělké míse zakapejte směsí z poloviny oleje, octa, česneku, soli a pepře.

2

Rozpalte gril a baklažán opékejte po každé straně čtyři až pět minut. Přesuňte do další velké mělké mísy. Rajčata a cibulku grilujte tři až čtyři minuty; jednou je otočte. Přidejte k baklažánu.

3

Na horkou zeleninu v míse rozdrobte kozí sýr a všechno ještě důkladně pokapejte zbylým kořeněným olejem. Směs jemně, nejlépe vidličkou, promíchejte.

4

Placky opečte minutu nebo dvě na grilu; jednou je otočte. Do placky si každý nabere zeleninu se sýrem, posype bazalkou a zabalí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

moc dobre, meli jsme vetsi zahradni party, kozi syr sice moc nefrcel, ale zachranovali jsme to helmans dressingama a omackama, a vsichni si pochutnavali, grilujeme casto, takze je mam vzdycky v lednici k dispozici

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit