0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pavlovy s čokoládou a malinami

Pavlovy s čokoládou a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pavlovy s čokoládou a malinami

3.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 325 g
Tuky 125 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něžný dezert k odpolední kávě.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr 220 g
jemný
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
smetana ke šlehání 250 ml
maliny 300 g
moučkový cukr
na poprášení

Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá. Přidejte škrob, ocet a zlehka prošlehejte.

2 Hmotu naneste asi po 125 ml na plech vyložený pečicím papírem. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout.

3 Spodní strany pavlov namočte do čokolády, odložte na pečicí papír a nechte půl hodiny stát, aby čokoláda ztuhla. Smetanu ušlehejte dotuha, naneste na pavlovy, posypte malinami a poprašte moučkovým cukrem. Okamžitě podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Andrea Turoková

netusim, kde sa stala chyba, ale pavlovy boli strasne gumove...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit