Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Placky se zeleninovým kari

Placky se zeleninovým kari

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2877 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 478 g
Tuky 27 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I zeleninová kari mohou být hodně tučná. Ne tak naše verze: jen kolem 5 g na porci

Suroviny

brambory 300 g
oloupané, nakrájené na kostičky
rajčata 400 g
sterilizovaná, loupaná
cizrna 400 g
sterilizovaná, bez nálevu
chilli sušené 1 ČL
kari pasta 1 PL
špenát 100 g
koriandr 2 PL
nasakaný nadrobno
arabský chléb 4 ks
např. lavaš či naan
4 PL
bílý jogurt
sůl
1. Brambory povařte osm až deset minut, až změknou. Mezitím dejte rajčata, cizrnu, chilli a kari pastu do kastrolu a chvíli, asi pět minut, poduste.

2. Rozehřejte gril v troubě. Scezené brambory přisypte do kastrolu k cizrně, přidejte najemno nasekaný špenát a minutu povařte. Vmíchejte koriandr, osolte podle chuti a uchovejte v teple.

3. Placky pokropte trochou vody a ogrilujte je (asi půl minuty po každé straně). Na talíři naplňte každou placku čtvrtinou kari, dejte na ni lžíci jogurtu a přeložte napůl.

Jedna porce obsahuje cca: 1210 kJ, 12 g bílkovin, 54 g cukrů, 5 g tuku, 0 g nasycených tuků, 5 g vlákniny, 0 g přidaného cukru, 1,08 g soli

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.56

Kateřina Kočičková

Vynechala jsem chilli, dala více kari. Jídlo bylo vynikající. Rychlý a dobrý recept, jedli jsme s čapátí. Určitě si ho zopakuju.

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit