Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co přidat do mletého masa na burgery? Milovníci minimalismu, radujte se: Pro dokonalý výsledek stačí opravdu málo

Dvojitý burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí burgery vlastní výroby bývají zpravidla velkou chloubou na zahradních party a grilovačkách. Základem úspěchu je dobré mleté maso, ve kterém se nachází asi pětinový podíl tuku. Ideální je hovězí přední, které po namletí zajistí burgerům šťavnatost a bohatou chuť. Jaké další suroviny jsou do masa na hamburgery potřeba?

Masu na burger stačí málo

  • Sůl a pepř. Maso je důležité dobře osolit. Pepř má nejvíc chuti, vůně a síly, když se umele těsně před tvarováním placek.
  • Cibule a česnek. Na jemno pokrájená cibule a utřený, prolisovaný nebo nasekaný česnek hrají v burgerech také svou důležitou roli. Burgeru dodají šťavnatost, švih a chuť. Pokud je nemáte, můžete použít sušený česnek či sušenou cibuli. 

Co dál přidat do masa?

U burgerů platí, že méně je více, takže se solí, pepřem, cibulí a česnekem už můžete mít bohatě vystaráno. Budete-li chtít dál chuť masa šperkovat, další možnosti jsou:

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...