Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jídelníček Evy Burešové: Vařit moc neumí, ale jídlo miluje. Sníst tabulku čokolády na posezení jí nedělá problém

Eva Burešová
ZDROJ: Se souhlasem Evy Burešové, Extra.cz/Pavel Dvořák
sdílet:

Vaření nepatří k jejím nejlepším dovednostem, ale k jídlu má více než vřelý vztah. Jaké jsou nejoblíbenější pokrmy oblíbené zpěvačky a herečky Evy Burešové? A proč se stydí připravovat jídlo svému partnerovi?

Má ráda sladkosti a kávu

Že je na tom s vařením sympatická herečka velmi špatně se nechala slyšet v kuchařské show Pavla Berkyho Ve dvou se to lépe vaří, kterému pomáhala s přípravou hovězích žeber marinovaných v kávě a chilli s tradičními slovenskými lokšemi a jablkovo-celerovým salátkem.

  • Zároveň ale vyšlo najevo, že má Eva velmi pozitivní vztah k jídlu. „Mám fakt ráda extrémy. Ne jeden kousek čokolády, ale rovnou celou tabulku,“ promluvila o své vášni ke sladkému.
  • Také zmínila, že jí moc chutná krupicová kaše od partnera Přemka Forejta, známého šéfkuchaře luxusní olomoucké restaurace Entrée a jednoho z porotců populární reality show MasterChef Česko. „Kaše mojí mámy pro mě byla celý život nejlepší, než přišel Přéma, udělal ji po svém, dál tam hromadu čokolády a všeho možného.“
  • „Miluju kafe, ale fakt strašně moc,“ odhalila svou další lásku a dodala, že vypije asi tak pět šálků kávy za den.

Ani ve Slunečné se vařit nenaučila

I když by se mohlo zdát, že se herečka mohla naučit vařit díky seriálu Slunečná, ve kterém ztvárnila hlavní roli Týny Popelkové, majitelky statku, kde se vyrábí proslulý kozí sýr a provozuje hospoda, opak je pravdou.

  • Herci tu totiž vařili jen jako. Palačinky, buchty, koláče, guláše, svíčkové a veškerá další jídla v hospodě na statku Slunečná se připravují v zákulisí, za což byla herečka ráda, protože často dostala výslužku domů. „Rekvíci toho musí napéct moc, když se točí několikrát, tak uždibujeme a zbytky si zabalíme.“ 
  • „My na statku vždycky děláme, že vaříme, pečeme, smažíme, ale nikdy k tomu nedojde. A velmi často tam ‚pečeme‘ ty klasické babičkovské buchty,“ prozradila Berkymu v jeho pořadu a poprosila ho, aby ji kynuté buchty naučil, což se mu skutečně podařilo – výsledkem jejich spolupráce byly lákavě vypadající tvarohové buchty s borůvkovým přelivem.
  • Pavla Berkyho také požádala, aby přispěl svými recepty do jejího diáře pro rok 2023. A v rozhovoru pro CNN odhalila, proč o recepty nepoprosila Přemka Forejta „Nejsou to žádné složité recepty. Jsou to recepty, které zvládnu i já. On Přemek moc receptů, které bych zvládla, nemá.“

Před partnerem se stydí vařit

Evě s vařením nepomohl ani vztah s šéfkuchařem, spíše naopak. Právě skutečnost, že Přemek je v kuchyni jako doma, jí způsobuje trému a stydí se mu své kulinářské výtvory naservírovat, byť jde třeba jen o polévku, prozradila Blesku.

  • S trémou však evidentně bojuje, protože Přemek v rozhovoru pro iDnes.cz řekl, že ji pochválil za čokoládové cookies. A ocenil i její vánoční specialitu – čočkovou polévku se švestkami, uvedla hvězda muzikálu The Bodyguard pro Prima Ženy.
  • Jinak mu Přemkovi prý vůbec nevadí, že Eva moc nevaří. V jejich společné domácnosti chce vařit on, protože mu to jde rychle a společně pak raději tráví čas jinak než přípravou jídla. Evě prý od něj chutná takřka cokoliv, třeba langoše nebo koblihy s vanilkovou omáčkou.

Snaží se dodržovat zdravou životosprávu, ale moc jí to nejde

Pro Evu Burešovou důležité, aby jedly zdravě i její dvě malé děti, pro ni samotnou je však to však těžké. Její bylinkář ji doporučil omezit cukr, lepkek a laktózu, uvedla pro Blesk.cz. Kromě vášně pro veškeré jídlo je totiž herečka také známá svým nabitým pracovním programem, a když zrovna nezkouší a neúčinkuje v muzikálech, tak natáčí seriály, což jí dodržování diety také neulehčuje.

  • A o tom, že během natáčení není její životní styl úplně nejzdravější, se také rozpovídala v pořadu Ve dvou se to lépe vaří. „Začínáme většinou brzo ráno, takže do sebe všichni dáváme kafe. Ta snídaně se prostě posouvá až na opravdu pozdě. Pak máme za celý den dvacetiminutovou pauzu na oběd a většinou to nejsou zdravá jídla. Taková ta těžká, jako kachna se zelím, svíčková nebo smažák. Ten miluju.“
  • Od přírody velmi štíhlá herečka se však s nějakými kily navíc trápit nemusí, což potvrdila pro iDnes.cz „Mám dobrý metabolismus. Spaluji rychle, takže mohu sníst cokoliv a nemusím se hlídat.“
  • V rozhovoru pro DIAstyl ale uvedla, že se snaží vybírat kvalitní potraviny, ačkoli je to někdy oříšek. „Najít dobrou zeleninu nebo ovoce či maso není vůbec jednoduché a mnohdy ani levné,“ posteskla si.
Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč