Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové sušenky s olivovým olejem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Na 16 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3093 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 310 g
Tuky 170 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Olivový olej propůjčí čokoládovým sušenkám nové chuťové tóny a hloubku. Pozor, jsou pořádně návykové!

Suroviny

tmavá čokoláda 150 g
70%, nasekaná na kousky
olivový olej 100 g
třtinový cukr muscovado světlý 50 g
vejce 1 ks
prošlehané
sůl vločková

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Odeberte 100 g čokolády a rozehřejte ji buď v misce nad vroucí vodní lázní, nebo krátkými pulzy v mikrovlnce.

2

V míse prošlehejte dohladka olej, oba druhy cukru a vejce. Vmíchejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu, poté zbývající nasekanou čokoládu a následně mouku a jedlou sodu. Z těsta vytvarujte 16 stejně velkých kuliček.

3

S dostatečnými rozestupy kuličky rozmístěte na 2 nepřilnavé plechy či na 2 plechy vyložené pečicím papírem či silikonovými podložkami. Kuličky mírně zploštěte. Pečte v rozehřáté troubě 18–20 minut, aby byly sušenky pevné a měly rozpraskaný povrch. Vyndejte je z trouby a hned posypte trochou vločkové soli.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín