Olivový olej propůjčí čokoládovým sušenkám nové chuťové tóny a hloubku. Pozor, jsou pořádně návykové!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Odeberte 100 g čokolády a rozehřejte ji buď v misce nad vroucí vodní lázní, nebo krátkými pulzy v mikrovlnce.
V míse prošlehejte dohladka olej, oba druhy cukru a vejce. Vmíchejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu, poté zbývající nasekanou čokoládu a následně mouku a jedlou sodu. Z těsta vytvarujte 16 stejně velkých kuliček.
S dostatečnými rozestupy kuličky rozmístěte na 2 nepřilnavé plechy či na 2 plechy vyložené pečicím papírem či silikonovými podložkami. Kuličky mírně zploštěte. Pečte v rozehřáté troubě 18–20 minut, aby byly sušenky pevné a měly rozpraskaný povrch. Vyndejte je z trouby a hned posypte trochou vločkové soli.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.