Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kobylky, klobásy a mořské plody: Nicole Kidman sní prakticky cokoliv, ale s mírou

Nicole Kidman
ZDROJ: Getty Images
sdílet:

Hollywoodská herečka Nicol Kidman za svou kariéru posbírala řadu ocenění. Je její jídelníček stejně pestrý jako její herecký rejstřík? Čím se udržuje ve formě, co stojí za její superštíhlou postavou a na čem si nejvíc pochutná?

Na cestách drží pravidlo 80 : 20

Kromě toho, že je Nicole světoznámou a uznávanou herečkou, je také manželkou australského country zpěváka Keitha Urbana, kterého často doprovází na koncertních turné.

  • V autobuse, se kterým objíždějí místa koncertů, je prý k dispozici spoustu nezdravého jídla, a ona není člověk, který by se dvacet čtyři hodin denně a sedm dní v týdnu omezoval – proto se z 80 % (někdy prý jen ze 70 %) snaží jíst zdravě a ve zbývajících dvaceti si dá cokoliv, na co má chuť, uvádí portál Women’s Health.
  • Nicole přiznala pro The Hollywood Reporter, že při cestách s manželem a dětmi milují smažená jídla, její srdcovkou je tzv. funnel cake. To je smažený dezert, který se připravuje tak, že se (nejčastěji odpalované) těsto lije do rozpáleného oleje. Vzniklá do zlatova smažená „hadí klubka“ se pak cukrují moučkovým cukrem a sypou skořicí.  

„Ve skutečnosti na sebe nejsem tak přísná co se stravování týče. Jím v podstatě všechno, ale s mírou. Denně užívám vitamíny od Swisse, které mi pomáhají dohnat nedostatky ve výživě, když jsem na cestách,“  řekla herečka, která je zároveň ambasadorkou australské značky suplementů Swisse Wellness, v rozhovoru pro Los Angeles Times

Miluje australskou kuchyni

I když Nicole, která v červnu 2023 oslavila šestapadesáté narozeniny, přišla na svět v Honolulu na Havaji v USA, vyrůstala v Austrálii. Z Austrálie také pocházejí její nejoblíbenější pokrmy.

  • Podle článku na webu Business Insider má Kidman ráda především čerstvé mořské plody – ústřice ze Sydney, tygří krevety, kraby a humry.
  • Dále si ujíždí na australské tradiční pochoutce jménem „sausage sizzle“, což je opečený párek v toustovém chlebu nebo rohlíku s grilovanou cibulí a hořčicí, rajčatovou nebo BBQ omáčkou
  • Představitelka Satine z muzikálu Moulin Rouge má kladný vztah i ke chlebu a pizze s lanýži. Jejím nejoblíbenějším jídlem je podle 73 Questions with Nicole Kidman od Vogue z roku 2015 „teplý domácí teplý chléb s parmezánem,“  ve kterém zároveň říká, že ze všeho nejméně má ráda šunku a ani koktejly nejsou její doménou. Ale kdyby si měla vybrat svůj drink, tak bude obsahovat šampaňské a broskvový džus – tedy něco jako bellini.

Sní téměř cokoliv, včetně hmyzu

V roce 2009 odpovídala držitelka Oscara za hlavní roli ve snímku Hodiny na otázky čtenářstva časopisu People, kde, alespoň dle jejích slov, vyšlo najevo, že není moc dobrá kuchařka. Přiznala se, že pokaždé, když chystá manželovi kuře, příliš ho vysuší. Proto je prý mnohem lepší, když někdo vaří pro ni, jelikož jídlo miluje a sní téměř cokoli.

  • To dokázala i ve videu pro Vanity Fair z roku 2018, ve kterém dostala k degustaci čtyřchodové hmyzí menu. Bez mrknutí oka ochutnala dva druhy červů, cvrčky a smažené kobylky, které popsala jako dokonalé a divákům je vřele doporučila.
  • A zajímavý vkus má i na kávu, na které si nejvíce pochutná se spoustou mléčné pěny a čokoládové posypky. „Když si jdu objednat cappuccino, požádám, aby bylo plné pěny a s malým množstvím kávy,“ tak odpověděla People na otázku, co je její největší výstřednost.
Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...