Fusilli s hráškem a šunkou jsou rychlé jídlo, u kterého si vystačíte jen s pár ingrediencemi. Navíc není třeba přesně dodržovat recept a příště si ho můžete upravit podle sebe. Třeba vyměnit šunku za slaninu nebo přidat osmažené žampiony. Ideální jídlo z jedné pánve, které přijde k chuti celé rodině.
Suroviny
máslo
2
PL
cibule
1
ks
šunka
100
g
smetana ke šlehání
250
ml
30%
mražený hrášek
200
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
fusilli
320
g
k podávání
Postup
1
Na 2 lžících másla opékejte 3 minuty malou cibuli nadrobno a 100 g šunky na kostičky. Poprašte lžičkou hladké mouky, rozmíchejte a zalijte 250 ml 30% smetany.
2
Přiveďte k varu a po 2 minutách přidejte 200 g mraženého hrášku, sůl, pepř a vařte další 3 minuty. Vmíchejte vařené fusilli; podávejte s parmazánem.