Fusilli s hráškem a šunkou

Fusilli s hráškem a šunkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2484 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 210 g
Tuky 141 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vystačíte si jen s pár ingrediencemi.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
šunka 100 g
mouka pšeničná hladká 1 ČL
smetana 250 ml
30%
hrášek 200 g
mražený
sůl
pepř
těstoviny 320 g
fusilli
parmazán
podávání

1 Na 2 lžících másla opékejte 3 minuty malou cibuli nadrobno a 100 g šunky na kostičky. Poprašte lžičkou hladké mouky, rozmíchejte a zalijte 250 ml 30% smetany.

2 Přiveďte k varu a po 2 minutách přidejte 200 g mraženého hrášku, sůl, pepř a vařte další 3 minuty. Vmíchejte fusilli; podávejte s parmazánem.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit