Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fusilli se špenátovou omáčkou

Fusilli se špenátovou omáčkou

4/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2565 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 224 g
Tuky 144 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pojďte si s námi připravit těstoviny s omáčkou, kterou nemusíte vařit!

Suroviny

těstoviny 400 g
Fusilli – vřetena
česnek 1 stroužek
nadrobno
velký, šťáva z něj
strouhaný a I na posypání
čestvý listový
50 g
piniová jadérka lehce opražená
sůl
pepř
na dochucení

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v robotu rozmixujte česnek, mascarpone, citronovou šťávu, parmazán a zhruba polovinu špenátu na hladkou omáčku.

2

Fusilli důkladně sceďte a vraťte do hrnce. Vmíchejte omáčku, piniová jadérka a zbývající špenátové listy a na mírném ohni minutu dvě povařte, jen aby lístky špenátu zavadly. Osolte, opepřete a podávejte posypané zbylým parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

05.01.2019 16:56

příšerně kyselé, nedalo se jíst - šťáva z jednoho citronu je moc (a to ani nebyl velký)

19.03.2008 08:46
Recept se nachází v č.7/07, str.21

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...