Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nemusíte letět tisíce kilometrů, stačí zajít do Karlína nebo Vršovic, říká organizátorka. Přichází jarní festival restaurací s etno pokrmy

Pečené avokádo s rizotem s bílými fazolemi
ZDROJ: Cruz Rotisería
sdílet:

Dostat se na Kubu, do Mexika, do Japonska nebo na indický subkontinent? Hračka. Nevěříte? Oblíbená akce ve 44 pražských restaurací s názvem Restaurant Week vás tam dovede. Za jednotnou cenu si můžete pořídit tříchodový zážitek i kulinářskou cestu za hranice. 

Každý půlrok se v Praze uskuteční netrpělivě očekávaná událost. Můžete se totiž dostat do restaurací na prvotřídní degustační tříchodové menu za jednotnou cenu. Návštěva restaurace ve dvou tak přijde daleko levněji, navíc můžete ochutnat hned několik jídel. Festival Restaurant Week potrvá od 6. do  24. března 2024.

Přemýšleli jsme, jak festival posunout, ozvláštnit. Nakonec jsme se rozhodli zvolit téma a tím je cestování. Jídlo nemá hranic a pomocí něj můžete poznávat jiné kultury, přitom není politické. V Praze máme obrovský počet etnických menšin i etnických restaurací, některé z nich bych rádi vytáhli na světlo," říká organizátorka festivalu Anna Grosmanová.

Kolik stojí Restaurant Week?

Za voucher na tři chody pro jednoho zaplatíte buď 590, nebo 790 Kč.  Podmínkou je jít ve dvou. Který z voucherů bude třeba pořídit, záleží na výběru restaurace. Skvělou zprávou je, že když nakoupíte vouchery pro 8 lidí, osmý bude jíst zdarma.

  • Jedinečná akce umožňuje navštívit restauraci, do které byste se jinak z nejrůznějších důvodů neodvážili.
  • Ukázat svoji kuchyni a představit své šéfkuchaře chtějí nejrůznější typy podniků: hotelové restaurace, místa zaměřená na konkrétní zahraniční kuchyni, autentické provozy, bistra, fine-diningová místa či bary.

Mezi letošní novinky patří například nově otevřená Vermuterie Lola, asijská restaurace Teplá Kačka, francouzská Modrá kachnička nebo italská Pizzerie Sasy.re. Podle slov Anny Grosmanové si Restaurant Week si lidé většinou spojují s vyšší gastronomií. Pizzerie jim ale může ukázat, že mezi skvělá jídla patří i prvotřídně provedená pizza. 

Poprvé se také během Restaurant Week předtaví restaurace hotelu Marriot – The Artisan.  Cílem šéfkuchaře Davida Rejhona je narušit nedůvěru Čechů k hotelovým restauracím. The Artisan chce ukázat, že i hotelová restaurace může stát na důležitých pilířích, jako jsou sezonnost, lokálnost a udržitelnost. V kuchyni pod jeho vedením proto zpracovávají suroviny do posledního stébla: Fermentují odřezky ze zeleniny na octy, nakládají nebo odkrojků vyrábějí také vlastní kořenicí směsi.

Co za cenu dostanu?

Tříchodový kulinářský zážitek, tedy předkrm, hlavní chod, dezert a welcome drink. Jde o průřezové menu, které podnik běžně nenabízí. Návštěvníci tak vedle skvělého jídla dostanou i možnost prohlédnout si zajímavé budovy, ve kterých restaurace sídllí, či jejich interiéry.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč