Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 120 min
4,2 (25x)
5. 3. 2018
Biryani
Apetit
Biryani
Apetit


Velmi snadné
> 120 min
4,2 (25x)

Biryani (v překladu něco jako pečená nebo smažená rýže) přinesli do Indie muslimové, pochází totiž z Turecka či z Persie. Dnes ale neodmyslitelně patří ke kuchyni indického subkontinentu. Má mnoho variant, ale téměř všechny se shodují na rýži basmati. Zapečenou rýži s kuřecím masem hravě zvládnete připravit i v české kuchyni.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4853 kcal
  • Bílkoviny 268 g
  • Sacharidy 570 g
  • Tuky 165 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(25 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/3

Jarní hostinaMalovaná pistáciová roládaDokonalý kuřecí vývarJídla s vůní oceánu

Související články

indian cooking

Rozhovor s Michaelou Samant: Bez čeho se pravá indická kuchyně neobejde

Do vaření a kulinářského světa se ponořila až v dospělosti daleko od domova, kam přijela za svým manželem. Díky jejím indickým receptům a radám z první ruky můžou i Slováci a Češi vařit jako Indové. O indické kuchyni i o životě v Indii píše Slovenka Michaela Samant na svém blogu Ako chutí masala. Proč příliš neholduje indickým dezertům, bez čeho se neobejde při vaření a ke které indické bylince si hledala cestu?