Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vždycky jsem jedla zdravě, říká Rachel McAdams. Nejraději má kanadskou specialitu, kterou jedli už tamní domorodci

Rachel McAdams
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Od doby, co ji proslavily filmy Zápisník jedné lásky a Protivný sprostý holky sice uběhly dvě dekády, ale kanadská herečka Rachel McAdams na to rozhodně nevypadá. Na její perfektní formě má určitě podíl láska k pohybu (zejména k józe) i jídelníček, na který jsme si dnes posvítili.

Vegetariánství vzala za špatný konec

Ani sympatická herečka se nevyhnula stravovacím přešlapům – třeba když v minulosti vyzkoušela vegetariánství, které jí příliš nesedlo: „Byla jsem z toho velmi unavená. Jedla jsem jen těstoviny – byla jsem ten nejnezdravější vegetarián na světě!,“  řekla v rozhovoru pro časopis Glamour.

Dnes už ale ví, že je pro ni důležitá rovnováha, proto dbá na to, aby každé její jídlo obsahovalo dostatek bílkovin, tuků a zeleniny. „Myslím, že většinu peněz utratím za dobré jídlo,“  uvedla pro TRAIN for HER.

„Jím biopotraviny a hodně zeleniny a semínek.“  To potvrdil také režisér romantického drama Navždy spolu Michael Sucsy, který pro Self prozradil, že během natáčení s Rachel svačili nejrůznější zeleninu. 

Třeba mrkev a řapíkatý celer s hummusem je skvělá kombinace na vlákninu bohatých sacharidů a bílkovin, která zasytí a dodá potřebnou energii na dlouhou dobu. Zkuste to taky!

Miluje italskou kuchyni

S italskými delikatesami se McAdams seznámila v jednadvaceti letech na Sicílii, když během natáčení jednoho ze svých první filmů My Name Is Tanino, objevila kouzlo gelata. To si prý dávala ke snídani, k obědu i k večeři. A velmi jí chutnala také sicilská zmrzlinová brioška – brioche col tuppo – s mandarinkovou ovocnou granitou, mandlemi, jahodami a kávou. 

  • „Miluji všechna italská jídla, těstoviny, pizzu, panini, ale rizoto patří k mým nejoblíbenějším,“  prozradila v rozhovoru pro Foodiamo a dodala, že umí připravit pravé italské rizoto, které se naučila od kamarádky z Florencie.

Ačkoliv prý není fenomenální kuchařka, podle receptů vařit umí. Když ji nějaké jídlo zaujme, dokáže být natolik vytrvalá a zkoušet recept několikrát, dokud se jí ho nepodaří připravit. Navíc si čas strávený v kuchyni opravdu užívá: „Vaření je pro mě jako meditace, miluji, když můžu nakrmit a nasytit ostatní lidi.“

Pochoutky z rodné Kanady

Přestože nyní žije se svým partnerem a dvěma dětmi v Los Angeles, svůj kanadský původ nezapře. Jejím nejoblíbenějším jídlem je totiž bannock – tradiční kanadský plochý chléb, který původním obyvatelům Kanady podle historiků představili skotští obchodníci s kožešinami v 18. nebo 19. století, uvádí Food Republic.

  • „Domorodci a Métisové tradičně dělali bannock z kukuřičné mouky a připravovali ho venku na ohni, ale nyní existují moderní obměny, včetně pečených a smažených verzí. Je to něco jako naše kanadská varianta focaccii,“  popsala McAdams svou oblíbenou pochoutku pro web Foodiamo.

Vyzkoušela si jíst v absolutní tmě

A to konkrétně v londýnské restauraci Dans Le Noir ?, kde se odehrává scéna populárního filmu Lásky čas, ve kterém si zahrála roli Mary.

O nevšední gastro zkušenosti z jídla v naprosté tmě se rozpovídala v americké talk show Conan: „Myslela jsem si, že to bude snadné, ale bylo tak těžké zjistit, co jíte, a dokonce dostat vidličku k ústům,“  uvedla McAdams, která si z menu vybrala vegetariánské překvapení, protože jí přišlo bezpečnější než rybí nebo masové. „Je to opravdu jako byste byli slepí,“  uvedla a dodala, že šlo o skutečně zvláštní zážitek.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...