Kávová ledová tříšť vás osvěží a nakopne během horkých letních dnech.
Suroviny
káva
200
ml
ristretto (silné espresso)
krupicový cukr
150
g
smetana ke šlehání
300
ml
vanilkový lusk
1
ks
moučkový cukr
30
g
Postup
1
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a dejte do rendlíku s krupicovým cukrem a 500 ml vody. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
2
Vypněte a nechte vychladnout. Odstraňte vanilkový lusk, přilijte espresso a promíchejte.
3
Vlijte do obdélníkové nádoby s plochým dnem a dejte na 6 hodin do mrazáku. Čas od času směs promíchejte a naškrabejte vidličkou, aby vznikly ledové krystalky.
4
Před podáváním ušlehejte smetanu. Granitu rozdělte do 4 pohárů a ozdobte šlehačkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kávové osvěžení(14 receptů )
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů )