Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sicilská granita
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1926 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 219 g
Tuky 106 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kávová ledová tříšť vás osvěží a nakopne během horkých letních dnech.

Suroviny

káva 200 ml
ristretto (silné espresso)

Postup

1

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a dejte do rendlíku s krupicovým cukrem a 500 ml vody. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.

2

Vypněte a nechte vychladnout. Odstraňte vanilkový lusk, přilijte espresso a promíchejte.

3

Vlijte do obdélníkové nádoby s plochým dnem a dejte na 6 hodin do mrazáku. Čas od času směs promíchejte a naškrabejte vidličkou, aby vznikly ledové krystalky.

4

Před podáváním ušlehejte smetanu. Granitu rozdělte do 4 pohárů a ozdobte šlehačkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...