Panini s pršutem a mozzarellou

Panini s pršutem a mozzarellou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3090 kcal
Bílkoviny 234 g
Sacharidy 208 g
Tuky 144 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkrotí malý hlad

Suroviny

ciabatta 4 ks
tenké plátky nebo běžný bílý chleba
prosciutto 4
mozzarella 4
bazalka 6 lístky
červená paprika 2 ks
olivový olej
na potření

1Připravte si základ. Mezi dva plátky chleba vložte vždycky pršut, mozzarellu, bazalku a nakládané papriky. Vnější strany chleba potřete olivovým olejem.

2Opékejte. Oba chleby vložte do opékače s příklopným víkem a opečte tak, aby se sýr mírně rozpustil a chleby byly dozlatova opečené. Nemáte-li opékač, použijte pánev mírně potřenou olejem nebo pánev grilovací. Až sendvič obrátíte, mírně ho stlačte vařečkou.

DVĚ DELIKÁTNÍ OBMĚNY: 
S pestem a kuřetem Chleby zevnitř lehce potřete pestem, poklaďte plátky rajčat a kousky vařeného kuřete. Doplňte několika lístky čerstvého špenátu.

S kozím sýrem, sušenými rajčaty a rukolou Namažte chleby krémovým kozím sýrem, ozdobte nahrubo nasekanými sušenými rajčaty a rukolou.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit