Panini s pršutem a mozzarellou

Panini s pršutem a mozzarellou

2.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3025 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 220 g
Tuky 144 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkrotí malý hlad

Suroviny

ciabatta 4 ks
tenké plátky nebo běžný bílý chleba
prosciutto 4
mozzarella 4
bazalka 6 lístky
paprika červená 2 ks
olivový olej
na potření

1Připravte si základ. Mezi dva plátky chleba vložte vždycky pršut, mozzarellu, bazalku a nakládané papriky. Vnější strany chleba potřete olivovým olejem.

2Opékejte. Oba chleby vložte do opékače s příklopným víkem a opečte tak, aby se sýr mírně rozpustil a chleby byly dozlatova opečené. Nemáte-li opékač, použijte pánev mírně potřenou olejem nebo pánev grilovací. Až sendvič obrátíte, mírně ho stlačte vařečkou.

DVĚ DELIKÁTNÍ OBMĚNY: 
S pestem a kuřetem Chleby zevnitř lehce potřete pestem, poklaďte plátky rajčat a kousky vařeného kuřete. Doplňte několika lístky čerstvého špenátu.

S kozím sýrem, sušenými rajčaty a rukolou Namažte chleby krémovým kozím sýrem, ozdobte nahrubo nasekanými sušenými rajčaty a rukolou.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit