Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panini s pršutem a mozzarellou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 17
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3025 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 220 g
Tuky 144 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak zkrotit hlad? Připravte si italské zapečené sendviče neboli panini! Jako pečivo se hodí ciabatta, bageta nebo focaccia či jakékoli bílé pečivo, které máte po ruce. 

Suroviny

tenké plátky nebo běžný bílý chleba
bazalka 6 lístky
olivový olej
na potření

Postup

1

Připravte si základ. Mezi dva plátky chleba vložte vždycky pršut, mozzarellu, bazalku a nakládané papriky. Vnější strany chleba potřete olivovým olejem.

2

Opékejte. Oba chleby vložte do opékače s příklopným víkem a opečte tak, aby se sýr mírně rozpustil a chleby byly dozlatova opečené. Nemáte-li opékač, použijte pánev mírně potřenou olejem nebo pánev grilovací. Až sendvič obrátíte, mírně ho stlačte vařečkou.

DVĚ DELIKÁTNÍ OBMĚNY: 
S pestem a kuřetem Chleby zevnitř lehce potřete pestem, poklaďte plátky rajčat a kousky vařeného kuřete. Doplňte několika lístky čerstvého špenátu.

S kozím sýrem, sušenými rajčaty a rukolou Namažte chleby krémovým kozím sýrem, ozdobte nahrubo nasekanými sušenými rajčaty a rukolou.
 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

30.08.2007 21:08
Recept se nachází v č.11/04, str.22

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...