Zkrotí malý hlad
Suroviny
ciabatta
4
ks
tenké plátky nebo běžný bílý chleba
bazalka
6
lístky
paprika červená
2
ks
olivový olej
na potření
Postup
1
Připravte si základ. Mezi dva plátky chleba vložte vždycky pršut, mozzarellu, bazalku a nakládané papriky. Vnější strany chleba potřete olivovým olejem.
2
Opékejte. Oba chleby vložte do opékače s příklopným víkem a opečte tak, aby se sýr mírně rozpustil a chleby byly dozlatova opečené. Nemáte-li opékač, použijte pánev mírně potřenou olejem nebo pánev grilovací. Až sendvič obrátíte, mírně ho stlačte vařečkou.
DVĚ DELIKÁTNÍ OBMĚNY:
S pestem a kuřetem Chleby zevnitř lehce potřete pestem, poklaďte plátky rajčat a kousky vařeného kuřete. Doplňte několika lístky čerstvého špenátu.
S kozím sýrem, sušenými rajčaty a rukolou Namažte chleby krémovým kozím sýrem, ozdobte nahrubo nasekanými sušenými rajčaty a rukolou.
Komentáře
Anonym
30.08.2007 21:08
Apetit 11/04