Dopřejte si husí maso
Nutriční hodnoty husího masa jsou dnes mnohem blíže kuřecímu masu. Může za to ona tučnost, která se ve spojení s husím masem pomalu vytrácí. Husy již nejsou chovateli tak vykrmovány právě proto, že tučné maso strávníci nechtějí příliš kupovat. Vyšší tučnost je dnes dokonce považována za nižší kvalitu, chov „hubenějších“ hus je také ekonomicky výhodnější. Nebojte se tedy husu zařadit na svůj jídelníček, prohřešek to rozhodně není.
Naopak – husí maso obsahuje třikrát více vitaminu B2 než kuřecí a dvakrát tolik vitaminu B6. Dodá vašemu tělu dostatek fosforu, draslíku i železa. Husí se stalo symbolem francouzské, ale i čínské gastronomie. V českém prostředí se s ní potkáváme na Svatomartinském posvícení, je to však škoda. Vyzkoušejte některý z receptů a dopřejte si husu častěji než jednou za rok.