Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1817 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 150 g
Tuky 112 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Děda naší redaktorky Dariny tvrdí, že dnešní husa je hubený pták, a tak vymyslel, jak připravit husu plnou masa - prostě ho nacpete dovnitř!

Suroviny

husa 1 ks
větší (cca 3 kg)
uzené maso 1 ks
velké tak, aby se vešlo do husy
kmín 2 ČL
2 ČL
celý kmín
česnek 2 stroužek
drcený
jablka 1 ks
rozpůlené
cibule 1 ks
oloupaná
sůl
pepř
máslo 100 g
lze nahradit sádlem
med 150 ml
1 Předehřejte troubu na 170 °C. Kůži na uzeném kolenu nařežte na kostičky, vmasírujte do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolte, opepřete a posypte lžičkou celého kmínu zvenku i zevnitř.

2 Do husy vložte jablko, cibuli a koleno (pokud se dovnitř nechce vejít, můžete ho vykostit). Položte husu do pekáče prsíčky dolů, podlijte trochou vody, přidejte máslo či sádlo a přiklopené pečte asi hodinu. Pak husu obraťte a pečte další půlhodinu. Poté ji odklopte, přelijte výpekem, potřete medem, posypte zbytkem kmínu a další hodinu, za průběžného podlévání, pečte dozlatova. Před podáváním koleno vyjměte a servírujte nakrájené na plátky, husu klasicky naporcujte.

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit