0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

Pečená husa nadívaná uzeným kolenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 151 g
Tuky 116 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děda naší redaktorky Dariny tvrdí, že dnešní husa je hubený pták, a tak vymyslel, jak připravit husu plnou masa - prostě ho nacpete dovnitř!

Suroviny

husa 1 ks
větší (cca 3 kg)
uzené maso 1 ks
uzené koleno velké tak, aby se vešlo do husy
kmín 2 ČL
drcený
kmín 2 ČL
celý
česnek 3 stroužky
drcené
jablko 1 ks
rozpůlené
cibule 1 ks
oloupaná
sůl
pepř
máslo 100 g
lze nahradit sádlem
med 150 ml

1 Předehřejte troubu na 170 °C. Kůži na uzeném kolenu nařežte na kostičky, vmasírujte do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolte, opepřete a posypte lžičkou celého kmínu zvenku i zevnitř.

2 Do husy vložte jablko, cibuli a koleno (pokud se dovnitř nechce vejít, můžete ho vykostit). Položte husu do pekáče prsíčky dolů, podlijte trochou vody, přidejte máslo či sádlo a přiklopené pečte asi hodinu. Pak husu obraťte a pečte další půlhodinu. Poté ji odklopte, přelijte výpekem, potřete medem, posypte zbytkem kmínu a další hodinu, za průběžného podlévání, pečte dozlatova. Před podáváním koleno vyjměte a servírujte nakrájené na plátky, husu klasicky naporcujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit