Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

Pečená husa nadívaná uzeným kolenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená husa nadívaná uzeným kolenem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 151 g
Tuky 116 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děda naší redaktorky Dariny tvrdí, že dnešní husa je hubený pták, a tak vymyslel, jak připravit husu plnou masa - prostě ho nacpete dovnitř!

Suroviny

husa 1 ks
větší (cca 3 kg)
uzené maso 1 ks
uzené koleno velké tak, aby se vešlo do husy
kmín 2 ČL
drcený
kmín 2 ČL
celý
česnek 3 stroužky
drcené
jablka 1 ks
rozpůlené
cibule 1 ks
oloupaná
sůl
pepř
máslo 100 g
lze nahradit sádlem
med 150 ml

1 Předehřejte troubu na 170 °C. Kůži na uzeném kolenu nařežte na kostičky, vmasírujte do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolte, opepřete a posypte lžičkou celého kmínu zvenku i zevnitř.

2 Do husy vložte jablko, cibuli a koleno (pokud se dovnitř nechce vejít, můžete ho vykostit). Položte husu do pekáče prsíčky dolů, podlijte trochou vody, přidejte máslo či sádlo a přiklopené pečte asi hodinu. Pak husu obraťte a pečte další půlhodinu. Poté ji odklopte, přelijte výpekem, potřete medem, posypte zbytkem kmínu a další hodinu, za průběžného podlévání, pečte dozlatova. Před podáváním koleno vyjměte a servírujte nakrájené na plátky, husu klasicky naporcujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit