Takhle jednoduše zpracujete zbylé maso z pečené husy. Chuťovka k chlebu vám v lednici vydrží asi pět dní.
Suroviny
Postup
Vývar svařte s bobkovými listy a nechte vychladnout. Maso natrhejte na kousíčky a pak ho nakrájejte nadrobno, dejte ho do velké mísy, ochuťte sušeným tymiánem, přilijte trochu vývaru a vařečkou ho vtlučte do masa. Pak přidejte 2 lžíce (vypečeného) sádla a opět ho vtlučte vařečkou do masa. Pak po troškách pokračujte s dalším vývarem a tukem, dokud směs nezačne být vlhká a krémová. Na závěr přidejte trošku brandy a trochu petrželky.
Ochutnejte, případně dolaďte tymiánem a solí. Směs vložte do čisté skleničky, můžete do ní dát i bobkové listy a vše zalijte dalším husím sádlem. Zavřete a uchovávejte v chladničce. Podávejte s chlebem nebo tousty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svatomartinská hostina(8 receptů )
- 15 tipů na svatomartinské husí hody (15 receptů )
- Dopřejte si husí maso(14 receptů )
- Jak zpracovat svatomartinskou husu, aby ani kousíček nepřišel nazmar?(18 receptů )
- Jak zpracovat svatomartinskou husu, aby ani kousíček nepřišel nazmar?(18 receptů )