0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomazánka z husího masa

Pomazánka z husího masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomazánka z husího masa

3.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné na 1 skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1883 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 146 g
Tuky 86 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle jednoduše zpracujete zbylé maso z pečené husy. Chuťovka k chlebu vám v lednici vydrží asi pět dní.

Suroviny

vývar 100 ml
husí
bobkový list 2 ks
menší kusy
husa 400 g
pečené husí maso, obrané
tymián
sušený
sůl
husí sádlo
stačí trocha
armaňak
nebo koňak či jiná kvalitní brandy (pár kapek až 3 cl)
petrželka
nasekaná (nemusí být)
chleba
nebo tousty k podávání

1 Vývar svařte s bobkovými listy a nechte vychladnout. Maso natrhejte na kousíčky a pak ho nakrájejte nadrobno, dejte ho do velké mísy, ochuťte sušeným tymiánem, přilijte trochu vývaru a vařečkou ho vtlučte do masa. Pak přidejte 2 lžíce (vypečeného) sádla a opět ho vtlučte vařečkou do masa. Pak po troškách pokračujte s dalším vývarem a tukem, dokud směs nezačne být vlhká a krémová. Na závěr přidejte trošku brandy a trochu petrželky.

2 Ochutnejte, případně dolaďte tymiánem a solí. Směs vložte do čisté skleničky, můžete do ní dát i bobkové listy a vše zalijte dalším husím sádlem. Zavřete a uchovávejte v chladničce. Podávejte s chlebem nebo tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit