Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomazánka z husího masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomazánka z husího masa

3.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné na 1 skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1883 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 146 g
Tuky 86 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle jednoduše zpracujete zbylé maso z pečené husy. Chuťovka k chlebu vám v lednici vydrží asi pět dní.

Související recepty

Suroviny

vývar 100 ml
husí
menší kusy
husa 400 g
pečené husí maso, obrané
tymián
sušený
sůl
husí sádlo
stačí trocha
nebo koňak či jiná kvalitní brandy (pár kapek až 3 cl)
petrželka
nasekaná (nemusí být)
nebo tousty k podávání

Postup

1

Vývar svařte s bobkovými listy a nechte vychladnout. Maso natrhejte na kousíčky a pak ho nakrájejte nadrobno, dejte ho do velké mísy, ochuťte sušeným tymiánem, přilijte trochu vývaru a vařečkou ho vtlučte do masa. Pak přidejte 2 lžíce (vypečeného) sádla a opět ho vtlučte vařečkou do masa. Pak po troškách pokračujte s dalším vývarem a tukem, dokud směs nezačne být vlhká a krémová. Na závěr přidejte trošku brandy a trochu petrželky.

2

Ochutnejte, případně dolaďte tymiánem a solí. Směs vložte do čisté skleničky, můžete do ní dát i bobkové listy a vše zalijte dalším husím sádlem. Zavřete a uchovávejte v chladničce. Podávejte s chlebem nebo tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...