Pomazánka z husího masa

Pomazánka z husího masa

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut na 1 skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1856 kcal
Bílkoviny 122 g
Cukr 142 g
Tuky 86 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle jednoduše zpracujete zbylé maso z pečené husy. Chuťovka k chlebu vám v lednici vydrží asi pět dní.

Suroviny

100 ml
husí vývar
bobkový list 2 ks
menší kusy
husa 400 g
pečené obrané
tymián
sušený
sůl
husí sádlo
stačí trocha
armaňak
nebo koňak či jiná kvalitní brandy (pár kapek až 3 cl)
zelená petrželka nasekaná, lze vynechat
chleba
nebo tousty k podávání

1 Vývar svařte s bobkovými listy a nechte vychladnout. Maso natrhejte na kousíčky a pak ho nakrájejte nadrobno, dejte ho do velké mísy, ochuťte sušeným tymiánem, přilijte trochu vývaru a vařečkou ho vtlučte do masa. Pak přidejte 2 lžíce (vypečeného) sádla a opět ho vtlučte vařečkou do masa. Pak po troškách pokračujte s dalším vývarem a tukem, dokud směs nezačne být vlhká a krémová. Na závěr přidejte trošku brandy a trochu petrželky.

2 Ochutnejte, případně dolaďte tymiánem a solí. Směs vložte do čisté skleničky, můžete do ní dát i bobkové listy a vše zalijte dalším husím sádlem. Zavřete a uchovávejte v chladničce. Podávejte s chlebem nebo tousty.

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit