Husí krev na cibulce

Husí krev na cibulce

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 963 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 99 g
Tuky 44 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční lahůdka, která v menu husích hodů nesmí chybět.

Suroviny

300 ml
čerstvá husí krev
rohlíky 2 ks
necelé, na kostičky
majoránka (drhnutá)
čerstvá (jen lístky a nedřevnaté části)
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
nebo dle chuti, drcený
husí sádlo 3 PL
cibule červená 1 ks
menší kus, najemno

1 Rohlíky zalijte krví. Přidejte trochu majoránky, sůl, pepř a česnek. V pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli doměkka. Přidejte pečivo s krví a duste, dokud krev nepřipomíná barvou jelítkový prejt. Podle chuti dolaďte majoránkou, solí a pepřem.

2 Podávejte s pečivem jako předkrm nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit