Tradiční lahůdka, která v menu husích hodů nesmí chybět.
Suroviny
husa
300
ml
pouze čerstvá husí krev (není jisté, kolik jí dostanete, odměřte ji a uzpůsobte tomu množství pečiva)
rohlíky
2
ks
necelé, nakrájené na kostičky
majoránka (čerstvá)
jen lístky a nedřevnaté části
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek
1
stroužek
nebo dle chuti, drcený
husí sádlo
3
PL
cibule červená
1
ks
menší kus, nakrájená najemno
Postup
1
Rohlíky zalijte krví. Přidejte trochu majoránky, sůl, pepř a česnek. V pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli doměkka. Přidejte pečivo s krví a duste, dokud krev nepřipomíná barvou jelítkový prejt. Podle chuti dolaďte majoránkou, solí a pepřem.
2
Podávejte s pečivem jako předkrm nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svatomartinská hostina(8 receptů )
- 15 tipů na svatomartinské husí hody (15 receptů )
- Dopřejte si husí maso(14 receptů )
- Jak zpracovat svatomartinskou husu, aby ani kousíček nepřišel nazmar?(18 receptů )