Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červené zelí s brusinkami
Červené zelí s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červené zelí s brusinkami

4/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 754 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 63 g
Tuky 40 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí dušené s vínem a brusinkami tvoří dokonalou přílohu ke svatomartinské huse.

Suroviny

nebo lépe gazdovské slaniny, na kostičky
středně velké, na stejně velké kostičky jako slanina
zelí kysané červené 2 bal
slité, ale nepropláchnuté (čím kyselejší je lák, tím víc ho vymačkejte)
med 3 PL
raději ovocnější a lehčí (např. modrý portugal, cabernet sauvignon)
brusinková zavařenina 200 ml
nakládané brusinky (raději s menším množstvím šťávy)
sůl
pepř

Postup

1

Slaninu opečte v silnostěnné pánvi. Poté přidejte cibuli. Po 2–3 minutách přimíchejte zelí. Osolte, opepřete a pod pokličkou duste 5 minut na středním plameni. Přidejte med a červené víno a pokračujte dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte brusinky. Po 5 minutách odstavte a nechte cca 10 minut dojít. Osolte a opepřete podle chuti, ale s citem, ani jedno není v receptu nijak nosné.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...