0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červené zelí s brusinkami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 754 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 63 g
Tuky 40 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí dušené s vínem a brusinkami tvoří dokonalou přílohu ke svatomartinské huse.

Suroviny

anglická slanina 100 g
nebo lépe gazdovské slaniny, na kostičky
cibule červená 2 ks
středně velké, na stejně velké kostičky jako slanina
zelí kysané červené 2 bal
slité, ale nepropláchnuté (čím kyselejší je lák, tím víc ho vymačkejte)
med 3 PL
víno červené 100 ml
raději ovocnější a lehčí (např. modrý portugal, cabernet sauvignon)
brusinková zavařenina 200 ml
nakládané brusinky (raději s menším množstvím šťávy)
sůl
pepř

1 Slaninu opečte v silnostěnné pánvi. Poté přidejte cibuli. Po 2–3 minutách přimíchejte zelí. Osolte, opepřete a pod pokličkou duste 5 minut na středním plameni. Přidejte med a červené víno a pokračujte dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte brusinky. Po 5 minutách odstavte a nechte cca 10 minut dojít. Osolte a opepřete podle chuti, ale s citem, ani jedno není v receptu nijak nosné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit