Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červené zelí s brusinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (23)
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 754 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 63 g
Tuky 40 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí dušené s vínem a brusinkami tvoří dokonalou přílohu ke svatomartinské huse.

Suroviny

anglická slanina 100 g
nebo lépe gazdovské slaniny, na kostičky
cibule červená 2 ks
středně velké, na stejně velké kostičky jako slanina
zelí kysané červené 2 bal
slité, ale nepropláchnuté (čím kyselejší je lák, tím víc ho vymačkejte)
med 3 PL
víno červené 100 ml
raději ovocnější a lehčí (např. modrý portugal, cabernet sauvignon)
brusinková zavařenina 200 ml
nakládané brusinky (raději s menším množstvím šťávy)
sůl
pepř

1 Slaninu opečte v silnostěnné pánvi. Poté přidejte cibuli. Po 2–3 minutách přimíchejte zelí. Osolte, opepřete a pod pokličkou duste 5 minut na středním plameni. Přidejte med a červené víno a pokračujte dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte brusinky. Po 5 minutách odstavte a nechte cca 10 minut dojít. Osolte a opepřete podle chuti, ale s citem, ani jedno není v receptu nijak nosné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit