Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hustá kapustová polévka z údolí Aosty

Roztékající se sýr je lék na všechny neduhy světa. Užijte si jej třeba v této lahodné polévce. 

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Polévka

Ingredience

    • 800 g kapusty (1 menší hlávka)
    • 1,5 litru zeleninového vývaru (recept na skvělý domácí najdete u rajčatové polévky s plněnými těstovinami)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 60 g másla
    • 2 velké krajíce pšenično-žitného chleba, nakrájené na kostičky
    • 2 velké stroužky česneku, prolisované
    • 300 g sýra Fontina, nastrouhaného nahrubo (viz Něco navíc)
    • 60 g parmazánu, nastrouhaného najemno

Příprava jídla

1 Kapustu zbavte tvrdých řapíků a listy nakrájejte na proužky. Do hrnce vlijte vývar, osolte ho a přiveďte k varu. Pak do něj vsypte kapustu. Jakmile změkne, sceďte ji, ale vývar uchovejte.

2 Na pánvi rozpalte olivový olej a 2/3 másla a opečte na ní kostičky chleba dozlatova, na závěr opékání přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku.

3 Do nádoby vhodné do trouby (nejlépe litinového hrnce), začněte vrstvit kapustu, kostičky česnekového chleba a sýr. Přidejte také vždy trochu vývaru a pokračujte do spotřebování chleba, kapusty a sýra. Zalijte zbytkem vývaru a vršek posypte parmazánem.

4 Zbylý česnek opečte krátce na pánvi na zbytku másla a obsah pánve nalijte rovnoměrně na vršek hrnce.

Troubu rozehřejte na 200°C a dejte pokrm zapéct na asi 25 minut. Před podáváním promíchejte a posypte čerstvě mletým pepřem.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete fontinu, můžete ji nahradit jiným dobře se rozpouštějícím sýrem, například italským provolone nebo případně kvalitní goudou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

Toust à la tartiflette

Pozdrav z hor

REKLAMA

Přidat komentář