0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

Špecle se sýrem a trojí cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2129 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 215 g
Tuky 106 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro opravdové milovníky cibule, kteří vědí, že je v ní spousta vitaminů a že jí nikdy není dost!

Suroviny

máslo 4 PL
+ trochu navíc na vymazání
cibule 2 ks
střední, nakrájené na kolečka
špecle 500 g
hotové, chlazené
sýr 280 g
sýr Emmentaler – nastrouhaný nahrubo
jarní cibulka 1 hrst
nakrájená na jemná kolečka
cibule smažená 2 hrsti
hotová

1 Na středním ohni rozehřejte máslo a na něm pomalu opékejte a občas promíchejte cibuli, až zkaramelizuje dohněda a zcela změkne, trvá to asi 30 minut. Pak dejte zkaramelizovanou cibuli stranou.

2 Mezitím ve vroucí vodě podle návodu na obalu uvařte špecle a slijte je.

3 Troubu rozehřejte na 180°C.

4 Zapékací nádobu vymažte máslem a nasypte do ní špecle. Přidejte polovinu zkaramelizované cibule a polovinu sýra a společně promíchejte. Navrch špeclí nasypte zbytek sýra a karamelizované cibule a dejte zapéct na asi 10–15 minut, dokud se sýr nerozteče. Hotové špecle posypte jarní i smaženou cibulkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit