Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špecle se sýrem a trojí cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2129 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 215 g
Tuky 106 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro opravdové milovníky cibule, kteří vědí, že je v ní spousta vitaminů a že jí nikdy není dost!

Suroviny

+ trochu navíc na vymazání
střední, nakrájené na kolečka
špecle 500 g
hotové, chlazené
sýr 280 g
sýr Emmentaler – nastrouhaný nahrubo
jarní cibulka 1 hrst
nakrájená na jemná kolečka
hotová

Postup

1

Na středním ohni rozehřejte máslo a na něm pomalu opékejte a občas promíchejte cibuli, až zkaramelizuje dohněda a zcela změkne, trvá to asi 30 minut. Pak dejte zkaramelizovanou cibuli stranou.

2

Mezitím ve vroucí vodě podle návodu na obalu uvařte špecle a slijte je.

3

Troubu rozehřejte na 180°C.

4

Zapékací nádobu vymažte máslem a nasypte do ní špecle. Přidejte polovinu zkaramelizované cibule a polovinu sýra a společně promíchejte.

5

Navrch špeclí nasypte zbytek sýra a karamelizované cibule a dejte zapéct na asi 10–15 minut, dokud se sýr nerozteče. Hotové špecle posypte jarní i smaženou cibulkou a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín