Špecle se sýrem a trojí cibulkou

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1471 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 209 g
Tuky 50 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro opravdové milovníky cibule, kteří vědí, že je v ní spousta vitaminů a že jí nikdy není dost!

Suroviny

máslo 4 PL
+ trochu navíc na vymazání
cibule 2 ks
střední, nakrájené na kolečka
špecle 500 g
hotové, chlazené
280 g
sýr Emmentaler nastrouhaného nahrubo
jarní cibulka 1 hrst
nakrájené na jemná kolečka
cibule smažená 2 hrsti
hotová

1 Na středním ohni rozehřejte máslo a na něm pomalu opékejte a občas promíchejte cibuli, až zkaramelizuje dohněda a zcela změkne, trvá to asi 30 minut. Pak dejte zkaramelizovanou cibuli stranou.

2 Mezitím ve vroucí vodě podle návodu na obalu uvařte špecle a slijte je.

3 Troubu rozehřejte na 180°C.

4 Zapékací nádobu vymažte máslem a nasypte do ní špecle. Přidejte polovinu zkaramelizované cibule a polovinu sýra a společně promíchejte. Navrch špeclí nasypte zbytek sýra a karamelizované cibule a dejte zapéct na asi 10–15 minut, dokud se sýr nerozteče. Hotové špecle posypte jarní i smaženou cibulkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit