0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

Špecle se sýrem a trojí cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2129 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 215 g
Tuky 106 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro opravdové milovníky cibule, kteří vědí, že je v ní spousta vitaminů a že jí nikdy není dost!

Suroviny

máslo 4 PL
+ trochu navíc na vymazání
cibule 2 ks
střední, nakrájené na kolečka
špecle 500 g
hotové, chlazené
sýr 280 g
sýr Emmentaler – nastrouhaný nahrubo
jarní cibulka 1 hrst
nakrájená na jemná kolečka
cibule smažená 2 hrsti
hotová

Postup

1

Na středním ohni rozehřejte máslo a na něm pomalu opékejte a občas promíchejte cibuli, až zkaramelizuje dohněda a zcela změkne, trvá to asi 30 minut. Pak dejte zkaramelizovanou cibuli stranou.

2

Mezitím ve vroucí vodě podle návodu na obalu uvařte špecle a slijte je.

3

Troubu rozehřejte na 180°C.

4

Zapékací nádobu vymažte máslem a nasypte do ní špecle. Přidejte polovinu zkaramelizované cibule a polovinu sýra a společně promíchejte.

5

Navrch špeclí nasypte zbytek sýra a karamelizované cibule a dejte zapéct na asi 10–15 minut, dokud se sýr nerozteče. Hotové špecle posypte jarní i smaženou cibulkou a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč