Horská jídla jakým je třeba tento pstruh jsou jednoduchá, stojí ale na špičkových surovinách, na které jsou horalé patřičně hrdí.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. Z citronu ostrouhejte kůru (pouze žlutou část) a pak plod nakrájejte na kolečka. Do změklého másla vmíchejte citronovou kůru, česnek, nasekané lístky šalvěje, sůl a čerstvě mletý pepř.
Do každého pstruha dejte lžíci ochuceného másla, 1–2 kolečka citronu, 1 bobkový list a 2 snítky petrželky. Každou rybu obalte ve dvou plátcích prosciutta, vložte do pekáčku a kolem rozmístěte jablka, fenykl a pórek. Ryby i zeleninu poklaďte zbývajícími kousky másla, posypte pár lístky šalvěje a zbylými bobkovými listy. Nakonec pokapejte olejem a dejte do trouby. Pečte podle velikosti ryb 20–30 minut, během pečení jednou či dvakrát přelijte vypečenou máslovou šťávou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z hor: 15 receptů od pravých horalů(15 receptů )