0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7965 kcal
Bílkoviny 504 g
Sacharidy 627 g
Tuky 401 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Horská jídla jakým je třeba tento pstruh jsou jednoduchá, stojí ale na špičkových surovinách, na které jsou horalé patřičně hrdí.

Suroviny

citron 1 ks
máslo 100 g
změklé
česnek 2 stroužky
prolisované
šalvěj 8 lístků
nasekaná + pár lístků na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh 4 ks
duhoví, menší, vykuchaní
petrželka 8 snítek
hladkolistá
bobkový list 8 ks
prosciutto 8 plátků
jablko 2 ks
menší, červená, na kolečka
fenykl 1 ks
na měsíčky
pórek 1 ks
očištěný, přepůlený na délku a nakrájený na špalíky
olivový olej 2 PL

1 Předehřejte troubu na 180°C. Z citronu ostrouhejte kůru (pouze žlutou část) a pak plod nakrájejte na kolečka. Do změklého másla vmíchejte citronovou kůru, česnek, nasekané lístky šalvěje, sůl a čerstvě mletý pepř.

2 Do každého pstruha dejte lžíci ochuceného másla, 1–2 kolečka citronu, 1 bobkový list a 2 snítky petrželky. Každou rybu obalte ve dvou plátcích prosciutta, vložte do pekáčku a kolem rozmístěte jablka, fenykl a pórek. Ryby i zeleninu poklaďte zbývajícími kousky másla, posypte pár lístky šalvěje a zbylými bobkovými listy. Nakonec pokapejte olejem a dejte do trouby. Pečte podle velikosti ryb 20–30 minut, během pečení jednou či dvakrát přelijte vypečenou máslovou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit