Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7965 kcal
Bílkoviny 504 g
Cukr 627 g
Tuky 401 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Horská jídla jakým je třeba tento pstruh jsou jednoduchá, stojí ale na špičkových surovinách, na které jsou horalé patřičně hrdí.

 

Suroviny

citron 1 ks
máslo 100 g
změklé
česnek 2 stroužky
prolisovaný
šalvěj 8 lístků
nasekaná + pár lístků na ozdoební
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh 4 ks
menší, vykuchaní
petrželka 8 snítek
bobkový list 8 ks
prosciutto 8 plátků
jablka 2 ks
menší, červená, na kolečka
fenykl 1 ks
na měsíčky
pórek 1 ks
na špalíky
olivový olej 2 PL

1 Předehřejte troubu na 180°C. Z citronu ostrouhejte kůru (pouze žlutou část) a pak plod nakrájejte na kolečka. Do změklého másla vmíchejte citronovou kůru, česnek, nasekané lístky šalvěje, sůl a čerstvě mletý pepř.

2 Do každého pstruha dejte lžíci ochuceného másla, 1–2 kolečka citronu, 1 bobkový list a 2 snítky petrželky. Každou rybu obalte ve dvou plátcích prosciutta, vložte do pekáčku a kolem rozmístěte jablka, fenykl a pórek. Ryby i zeleninu poklaďte zbývajícími kousky másla, posypte pár lístky šalvěje a zbylými bobkovými listy. Nakonec pokapejte olejem a dejte do trouby. Pečte podle velikosti ryb 20–30 minut, během pečení jednou či dvakrát přelijte vypečenou máslovou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit