Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem
Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7965 kcal
Bílkoviny 504 g
Sacharidy 627 g
Tuky 401 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Horská jídla jakým je třeba tento pstruh jsou jednoduchá, stojí ale na špičkových surovinách, na které jsou horalé patřičně hrdí.

Suroviny

máslo 100 g
změklé
česnek 2 stroužky
prolisované
šalvěj 8 lístků
nasekaná + pár lístků na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh 4 ks
duhoví, menší, vykuchaní
petrželka 8 snítek
hladkolistá
prosciutto 8 plátků
menší, červená, na kolečka
na měsíčky
pórek 1 ks
očištěný, přepůlený na délku a nakrájený na špalíky
olivový olej 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Z citronu ostrouhejte kůru (pouze žlutou část) a pak plod nakrájejte na kolečka. Do změklého másla vmíchejte citronovou kůru, česnek, nasekané lístky šalvěje, sůl a čerstvě mletý pepř.

2

Do každého pstruha dejte lžíci ochuceného másla, 1–2 kolečka citronu, 1 bobkový list a 2 snítky petrželky. Každou rybu obalte ve dvou plátcích prosciutta, vložte do pekáčku a kolem rozmístěte jablka, fenykl a pórek. Ryby i zeleninu poklaďte zbývajícími kousky másla, posypte pár lístky šalvěje a zbylými bobkovými listy. Nakonec pokapejte olejem a dejte do trouby. Pečte podle velikosti ryb 20–30 minut, během pečení jednou či dvakrát přelijte vypečenou máslovou šťávou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín