Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Raclette s ovocem a ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1497 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 113 g
Tuky 84 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V mnohých střediscích Savojských Alp můžete lyžovat dopoledne ve Francii a odpoledne ve Švýcarsku. Raclette je populární na obou stranách hranice. Inspirovali jsme se francouzskou elegancí a sýr spojili s ovocem.

Suroviny

na plátky
na plátky
tymián 3 snítky
sůl 1 špetka
pevné
nebo jiný typ sýra vhodný na raclette, nakrájený na plátky
nasekané nahrubo
na pokapání

Postup

1

Do hrnce nalijte necelý litr vody a vložte do ní citrusy, tymián, sůl a cukr. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Hrušky oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Ztlumte plamen, vložte hrušky do hrnce a vařte 2 minuty. Sundejte hrnec z ohně a nechte 30 minut louhovat. Rozpalte troubu na 220°C.

2

Ovoce vyjměte a nechte okapat. Nandejte je do pánviček, překryjte plátky sýra, posypte ořechy a nechte rozpéct pod grilem. Pokapejte medem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Hrušky lze nahradit jablky a přidat kuličky hroznového vína či plátky fíků v syrovém stavu. Citrusy dávají mírně nahořklou chuť, můžete je použít jen do nálevu a pak už je nezapékat se sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín