Raclette s ovocem a ořechy

Raclette s ovocem a ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1087 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 114 g
Tuky 51 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V mnohých střediscích Savojských Alp můžete lyžovat dopoledne ve Francii a odpoledne ve Švýcarsku. Raclette je populární na obou stranách hranice. Inspirovali jsme se francouzskou elegancí a sýr spojili s ovocem.

Suroviny

citron 1 ks
na plátky
pomeranč 1 ks
na plátky
tymián 3 snítky
sůl špetka
krupicový cukr 2 PL
hrušky 4 ks
pevné
sýr 250 g
typ vhodný na raclette, nakrájený na plátky
vlašské ořechy hrst
nakrájené nahrubo
med
na pokapání

1 Do hrnce nalijte necelý litr vody a vložte do ní citrusy, tymián, sůl a cukr. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Hrušky oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Ztlumte plamen, vložte hrušky do hrnce a vařte 2 minuty. Sundejte hrnec z ohně a nechte 30 minut louhovat. Rozpalte troubu na 220°C.

2 Ovoce vyjměte a nechte okapat. Nandejte je do pánviček, překryjte plátky sýra, posypte ořechy a nechte rozpéct pod grilem. Pokapejte medem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Hrušky lze nahradit jablky a přidat kuličky hroznového vína či plátky fíků v syrovém stavu. Citrusy dávají mírně nahořklou chuť, můžete je použít jen do nálevu a pak už je nezapékat se sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit