V mnohých střediscích Savojských Alp můžete lyžovat dopoledne ve Francii a odpoledne ve Švýcarsku. Raclette je populární na obou stranách hranice. Inspirovali jsme se francouzskou elegancí a sýr spojili s ovocem.
Suroviny
Postup
Do hrnce nalijte necelý litr vody a vložte do ní citrusy, tymián, sůl a cukr. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Hrušky oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Ztlumte plamen, vložte hrušky do hrnce a vařte 2 minuty. Sundejte hrnec z ohně a nechte 30 minut louhovat. Rozpalte troubu na 220°C.
Ovoce vyjměte a nechte okapat. Nandejte je do pánviček, překryjte plátky sýra, posypte ořechy a nechte rozpéct pod grilem. Pokapejte medem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Hrušky lze nahradit jablky a přidat kuličky hroznového vína či plátky fíků v syrovém stavu. Citrusy dávají mírně nahořklou chuť, můžete je použít jen do nálevu a pak už je nezapékat se sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmírněte stres vlašáky či kešú: 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(56 receptů )
- Pozdrav z hor: 15 receptů od pravých horalů(15 receptů )