Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toust à la tartiflette
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8610 kcal
Bílkoviny 650 g
Sacharidy 59 g
Tuky 629 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi tradiční francouzské zapečené brambory tartiflette, ale nemáte času nazbyt, tohle je verze pro vás. Objevili jsme ji v kuchařce River cottage a skvěle na ni využijete i zbytky.

Suroviny

řepkový olej 2 PL
slanina 6 plátků
na proužky
grenaille – pečené ve slupce (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr gruyère 10 plátků
nebo reblochon, případně čedar, limburský sýr
salát
chuťově výrazný (frisée, rukola, radicchio, čekanka...), k podávání

Postup

1

V troubě rozpalte gril.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a opékejte na něm slaninu. Pečené brambory ve slupce rozmáčkněte dlaní (pokud jsou příliš velké, tak je rozpulte) a po chvilce vložte do pánve ke slanině a opékejte je, až začnou trochu zlátnout. Přidejte crème fraîche a rozehřejte, až začne bublat a tekutina se mírně zredukuje. Odstavte z ohně a osolte a opepřete.

3

Chleba opečte nasucho (v toustovači, na pánvi nebo v troubě) a navršte na něj směs brambor a slaniny. Navrch položte plátky sýra a tousty vložte na chviličku pod gril, aby se sýr roztekl a zezlátl. Podávejte s lístky salátů.

NĚCO NAVÍC
Místo grenaille můžete použít i vařené oloupané brambory, ty nakrájejte na plátky a opečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín