0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Calimero
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 105 g
Tuky 139 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by neznal bombardino! Pokud chcete nejen zahřát, ale také povzbudit kofeinem, zkuste jej ve verzi calimero, tedy vylepšené šálkem silného espresa. Žloutkový základ můžete mít připravený předem a uložený v lednici, pak je servírování jen otázkou chvilky.

Suroviny

Na žloutkový základ
žloutek 4 ks
krupicový cukr 100 g
bílý rum 120 ml
lze nahradit brandy (viz Něco navíc)
Na dokončení
75 ml
žloutkový základ
bílý rum 40 ml
lze nahradit brandy
káva 1 porce
silné espresso
ušlehaná
kakao holandského typu
na posypání

1 Na žloutkový základ dejte do nerezové mísy žloutky a cukr a vyšlehejte je metlou do světlé pěny. V hrnci uveďte do mírného varu vodu a na hrnec posaďte těsně přiléhající nerezovou mísu. Šlehejte a opatrně postupně přilévejte zvolený alkohol. Pokaždé, když přidáte trochu alkoholu, směs zřídne, ale po chvilce šlehání opět začne houstnout. Jakmile spotřebujete všechen alkohol, sejměte z ohně a nechte chvíli odstát. Žloutkový základ po vychladnutí poměrně výrazně zhoustne – v této fázi jej můžete přikrýt potravinářskou fólií a uložit do lednice.

2Při přípravě finálního nápoje dejte část žloutkového základu podle počtu sklenic (nebo celou směs) do rendlíku a přidejte tolik alkoholu, kolik drinků budete chystat. Šetrně společně zahřejte, tekutina se nesmí začít vařit. Potom nalijte teplé do sklenic a přilijte přes vypouklou stranu lžíce opatrně espreso (díky tomuhle triku se tekutiny nesmísí a vznikne vrstvený efekt). Nakonec ozdobte čepicí z ušlehané smetany, posypte troškou kakaa a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Bílý rum zachová hezky žlutou barvu, s brandy zase získáte ‚kulatější‘ jemnou chuť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč