Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řezy de luxe aneb koláče na plech, co mají šmrnc. Upečte si nadýchané rychlé dezerty

Řezy de luxe aneb koláče na plech, co mají šmrnc. Upečte si nadýchané rychlé dezerty
ZDROJ: Apetit

Rádi byste upekli rychlý zákusek, který potěší návštěvu, ale dochází vám inspirace? Vsaďte na řezy, které budou hotové raz dva. Že buchta vylitá na plech nemůže být ohromující? Omyl! Inspirujte se našimi tipy na buchty z plechu, které jsou de luxe. 

Řezy neboli buchta na plech jsou sice jednoduché na přípravu, ale to neznamená, že by šlo o podřadný dezert! Sluší jim vrstvení a štědré vrstvy nadýchaných krémů. Pak jen stačí řezy nakrájet na úhledné kostky a slavnostní moučník je na světě!

Punčové řezy

Punčové řezy jsou českou klasikou, a i když se může zdát, že jim odzvonilo, své místo mezi oblíbenými zákusky stále mají. A není divu, jsou nejen výborné, ale díky kombinaci žlutého a růžového těsta také krásné na pohled. Rozhodně s nimi tedy nešlápnete vedle ani při slavnostnějších příležitostech.

  • Vyzkoušejte náš recept, jehož výjimečnost spočívá v tom, že se barví rovnou piškot, nikoli nálev, takže se žlutá s červenou na řezu neslévají.
  • Pro vylepšení řezy můžete dozdobit tenkými proužky rozpuštěné čokolády.

Míša řezy

Spojení kakaa, tvarohu a čokolády zkrátka funguje. I když jsou Míša řezy jednoduché na přípravu a jednoduše také vypadají, milují je malí i velcí už spoustu let.

  • Pokud chcete přece jen udělat řezy honosnější, místo jedné vrstvy piškotu a tvarohu řezy připravte z dvou tenčích vrstev piškotu a dvou vrstev tvarohu a výsledek bude rázem zajímavější!

Kremšnyt

Nemáte rádi suché buchty? Právě pro vás jsou jako stvořené nebesky krémové řezy známé jako krémeš či kremšnyt, které najdete v cukrářstvích po celém Slovinsku, Chorvatsku, Polsku či Maďarsku. U nás jsou jim velmi blízké žloutkové řezy.

  • Řezy kremšnyt se skládají ze dvou plátů křupavého listového těsta promazaného dvěma silnými vrstvami krému, z nichž jednu vrstvu tvoří vanilkový krém a druhou šlehačka. Povrch je sypaný moučkovým cukrem.

Medové řezy

Nejen v období Vánoc uděláte parádu s medovými řezy. Medové placky promazané pudinkovým krémem mají navrchu krustu z karamelu a vlašských ořechů. To zkrátka nemůže dopadnout jinak než božsky. Nejlepší jsou den uleželé!

Řezy Florida

Řezům Florida se jinak říká také řezy „obližprst“. Není divu, spojení křehkého kakaového piškotu, žloutkového krému a nadýchaného sněhu z bílků je totiž neodolatelná.

  • Sníh opalte cukrářskou pistolí, tak dodáte řezům špetku luxusu.

Kardinálské řezy

Sladkost, kyselost, křehkost, vláčnost, sofistikovanost, to vše v sobě mají takzvané kardinálské řezy, které se vám doslova rozplynou v puse.

  • Dva křehké korpusy z piškotového těsta a sněhu jsou potřené džemem a porcí nadýchané šlehačky.

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsou velmi oblíbeným českým moučníkem. Křehké těsto je pokladené šťavnatou jablečnou náplní a zdobené nadýchaným sněhem a strouhaným těstem. Právě sníh ze zdánlivě obyčejného moučníku dělá luxusní záležitost, a to nejen co se chuti týče.

  • Pokud sníh na řezy hezky navrstvíte a zastrouháte ho tak, aby pod těstem vykukoval, bude krásný i na pohled.

Na hraběnčiných řezech si nejlépe pochutnáte, když jsou ještě vlažné. Druhý den se na sněhu začne srážet tekutina a řezy vlhnou a změknou.

A jak řezy nakrájet, aby vypadaly úhledně?

  • Řezy nechte nejprve pořádně vychladit, aby krém ztuhl.
  • Řezy krájejte ostrým, zubatým nožem namočeným v horké vodě. Nůž by měl opravdu pálit na dotek. Před zakrojením nůž od vody otřete a po každém zakrojení opět očistěte, namočte a otřete do sucha.

Zdroj info: Apetit

Skryt pre seznam