Punčové řezy
Do 90 minut
Pro zkušené
Rádi byste upekli rychlý zákusek, který potěší návštěvu, ale dochází vám inspirace? Vsaďte na řezy, které budou hotové raz dva. Že buchta vylitá na plech nemůže být ohromující? Omyl! Inspirujte se našimi tipy na buchty z plechu, které jsou de luxe.
Řezy neboli buchta na plech jsou sice jednoduché na přípravu, ale to neznamená, že by šlo o podřadný dezert! Sluší jim vrstvení a štědré vrstvy nadýchaných krémů. Pak jen stačí řezy nakrájet na úhledné kostky a slavnostní moučník je na světě!
Punčové řezy jsou českou klasikou, a i když se může zdát, že jim odzvonilo, své místo mezi oblíbenými zákusky stále mají. A není divu, jsou nejen výborné, ale díky kombinaci žlutého a růžového těsta také krásné na pohled. Rozhodně s nimi tedy nešlápnete vedle ani při slavnostnějších příležitostech.
Spojení kakaa, tvarohu a čokolády zkrátka funguje. I když jsou Míša řezy jednoduché na přípravu a jednoduše také vypadají, milují je malí i velcí už spoustu let.
Nemáte rádi suché buchty? Právě pro vás jsou jako stvořené nebesky krémové řezy známé jako krémeš či kremšnyt, které najdete v cukrářstvích po celém Slovinsku, Chorvatsku, Polsku či Maďarsku. U nás jsou jim velmi blízké žloutkové řezy.
Nejen v období Vánoc uděláte parádu s medovými řezy. Medové placky promazané pudinkovým krémem mají navrchu krustu z karamelu a vlašských ořechů. To zkrátka nemůže dopadnout jinak než božsky. Nejlepší jsou den uleželé!
Řezům Florida se jinak říká také řezy „obližprst“. Není divu, spojení křehkého kakaového piškotu, žloutkového krému a nadýchaného sněhu z bílků je totiž neodolatelná.
Sladkost, kyselost, křehkost, vláčnost, sofistikovanost, to vše v sobě mají takzvané kardinálské řezy, které se vám doslova rozplynou v puse.
Hraběnčiny řezy jsou velmi oblíbeným českým moučníkem. Křehké těsto je pokladené šťavnatou jablečnou náplní a zdobené nadýchaným sněhem a strouhaným těstem. Právě sníh ze zdánlivě obyčejného moučníku dělá luxusní záležitost, a to nejen co se chuti týče.
Na hraběnčiných řezech si nejlépe pochutnáte, když jsou ještě vlažné. Druhý den se na sněhu začne srážet tekutina a řezy vlhnou a změknou.
A jak řezy nakrájet, aby vypadaly úhledně?
Zdroj info: Apetit