0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové řezy s rebarborou a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 94
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6280 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 680 g
Tuky 342 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyladěný recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne.

Suroviny

očištěná, na kostky
krupicový cukr 450 g
lze méně, podle chuti + na rebarboru
mouka pšeničná hladká 280 g
mleté
máslo 250 g
vychlazené, nakrájené na kostky + na vymazání plechu
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová šťáva 1 PL
jahody 150 g
na plátky
kokos strouhaný 90 g
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi krupicového cukru a vařte 3–5 minut, až pustí šťávu a změkne. Nechte vychladnout a sceďte. Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymažte plech 20x30cm a vyložte ho pečicím papírem.

2

Do mísy prosejte 220g mouky, přidejte mleté mandle, 120g krupicového cukru a promíchejte. Pak špičkami prstů rychle zapracujte kostičky másla (lze připravit i v robotu) a upěchujte do připravené formy. Pečte 20–25 minut dozlatova.

3

Vyjměte a troubu ztlumte na 150°C. Do mísy prosejte kypřicí prášek a zbývající mouku (60g) a muškátový oříšek. V jiné míse šlehejte vejce, vanilkový extrakt a zbylý krupicový cukr (330g) asi 4 minuty do pěny. Opatrně vařečkou vmíchejte moučnou směs.

4

Pak vmíchejte citronovou šťávu, rebarboru promíchanou s jahodami a kokos a zlehka rozetřete na předpečený korpus. Pečte 1 hodinu dozlatova. Pokud se bude povrch zbarvovat moc rychle, zakryjte ho alobalem. Nechte vychladnout na plechu a pak rozkrájejte na čtverečky. Pocukrujte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč