Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (71)
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6280 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 680 g
Tuky 342 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyladěný recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne.

Související recepty

Míša řezy

Moučník, který milují všechny generace. Kakaový pi...

Suroviny

rebarbora 300 g
očištěná, na kostky
krupicový cukr 450 g
lze méně, podle chuti + na rebarboru
mouka pšeničná hladká 280 g
mandle 3 PL
mleté
máslo 250 g
vychlazené, nakrájené na kostky + na vymazání plechu
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová štáva 1 PL
jahody 150 g
na plátky
kokos strouhaný 90 g
moučkový cukr
na poprášení

1 Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi krupicového cukru a vařte 3–5 minut, až pustí šťávu a změkne. Nechte vychladnout a sceďte. Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymažte plech 20x30cm a vyložte ho pečicím papírem.

2 Do mísy prosejte 220g mouky, přidejte mleté mandle, 120g krupicového cukru a promíchejte. Pak špičkami prstů rychle zapracujte kostičky másla (lze připravit i v robotu) a upěchujte do připravené formy. Pečte 20–25 minut dozlatova.

Vyjměte a troubu ztlumte na 150°C. Do mísy prosejte kypřicí prášek a zbývající mouku (60g) a muškátový oříšek. V jiné míse šlehejte vejce, vanilkový extrakt a zbylý krupicový cukr (330g) asi 4 minuty do pěny. Opatrně vařečkou vmíchejte moučnou směs. Pak vmíchejte citronovou šťávu, rebarboru promíchanou s jahodami a kokos a zlehka rozetřete na předpečený korpus. Pečte 1 hodinu dozlatova. Pokud se bude povrch zbarvovat moc rychle, zakryjte ho alobalem. Nechte vychladnout na plechu a pak rozkrájejte na čtverečky. Pocukrujte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit