Vyladěný recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi krupicového cukru a vařte 3–5 minut, až pustí šťávu a změkne. Nechte vychladnout a sceďte. Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymažte plech 20x30cm a vyložte ho pečicím papírem.
Do mísy prosejte 220g mouky, přidejte mleté mandle, 120g krupicového cukru a promíchejte. Pak špičkami prstů rychle zapracujte kostičky másla (lze připravit i v robotu) a upěchujte do připravené formy. Pečte 20–25 minut dozlatova.
Vyjměte a troubu ztlumte na 150°C. Do mísy prosejte kypřicí prášek a zbývající mouku (60g) a muškátový oříšek. V jiné míse šlehejte vejce, vanilkový extrakt a zbylý krupicový cukr (330g) asi 4 minuty do pěny. Opatrně vařečkou vmíchejte moučnou směs.
Pak vmíchejte citronovou šťávu, rebarboru promíchanou s jahodami a kokos a zlehka rozetřete na předpečený korpus. Pečte 1 hodinu dozlatova. Pokud se bude povrch zbarvovat moc rychle, zakryjte ho alobalem. Nechte vychladnout na plechu a pak rozkrájejte na čtverečky. Pocukrujte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jahodové retro dezerty, které nikdy nevyjdou z módy: Vyzkoušejte jahodovou bábovku nebo roládu(24 receptů )
- Jak si poradit s úrodou jahod aneb Nejlepší jahodové dorty a koláče nemusí zabrat moře času(24 receptů )
- Řezy de luxe aneb koláče na plech, co mají šmrnc. Upečte si nadýchané rychlé dezerty(12 receptů )
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )