Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

3.6 / 5. Počet hodnocení: 81
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6280 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 680 g
Tuky 342 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyladěný recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne.

Suroviny

rebarbora 300 g
očištěná, na kostky
krupicový cukr 450 g
lze méně, podle chuti + na rebarboru
mouka pšeničná hladká 280 g
mandle 3 PL
mleté
máslo 250 g
vychlazené, nakrájené na kostky + na vymazání plechu
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová štáva 1 PL
jahody 150 g
na plátky
kokos strouhaný 90 g
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi krupicového cukru a vařte 3–5 minut, až pustí šťávu a změkne. Nechte vychladnout a sceďte. Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymažte plech 20x30cm a vyložte ho pečicím papírem.

2

Do mísy prosejte 220g mouky, přidejte mleté mandle, 120g krupicového cukru a promíchejte. Pak špičkami prstů rychle zapracujte kostičky másla (lze připravit i v robotu) a upěchujte do připravené formy. Pečte 20–25 minut dozlatova.

3

Vyjměte a troubu ztlumte na 150°C. Do mísy prosejte kypřicí prášek a zbývající mouku (60g) a muškátový oříšek. V jiné míse šlehejte vejce, vanilkový extrakt a zbylý krupicový cukr (330g) asi 4 minuty do pěny. Opatrně vařečkou vmíchejte moučnou směs.

4

Pak vmíchejte citronovou šťávu, rebarboru promíchanou s jahodami a kokos a zlehka rozetřete na předpečený korpus. Pečte 1 hodinu dozlatova. Pokud se bude povrch zbarvovat moc rychle, zakryjte ho alobalem. Nechte vychladnout na plechu a pak rozkrájejte na čtverečky. Pocukrujte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit