Vypadají poněkud komplikovaně, ale zvládnete je raz dva. Slibujeme, že výsledkem budete nadšeni!
Suroviny
sušenky
2
bal
např. Bebe
čokoládová poleva
1
ks
nebo čokoláda na vaření rozpuštěná s 50 g 100% tuku
Na těsto
vejce
2
ks
žloutky a bílky zvlášť
moučkový cukr
100
g
kakao holandského typu
2
ČL
slunečnicový olej
100
ml
mléko
250
ml
mouka pšeničná hladká
300
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
Na pudinkový krém
mléko
500
ml
pudinkový prášek
2
bal
vanilkový
vanilkový cukr
2
bal
krupicový cukr
100
g
máslo
150
g
Na karamelový krém
kondenzované mléko
1
konzerva
karamelové, nebo 1 konzerva klasického slazeného, povařená 1,5 hodiny ve vodě
máslo
250
g
Postup
1
Předehřejte troubu na 180/160 stupňů. Pekáč vyložte pečicím papírem. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte kakao, olej, mléko a mouku s prosátým kypřicím práškem. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je vmíchejte k těstu. Nalijte do pekáče a pečte asi 20 minut.
2
Mezitím uvařte pudink s mlékem a oběma druhy cukru. Po vychladnutí ho smíchejte se změklým máslem. Krém naneste na upečenou, vychladlou placku a pokryjte sušenkami.
3
Zkaramelizované mléko utřete s máslem a naneste na sušenky. Zalijte čokoládovou polevou a nechte vychladit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů)
- Řezy de luxe: koláče na plech, co mají šmrnc(12 receptů)
- Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů)
Komentáře
Martina Zrubecová
27.10.2015 17:53
úžasné len škoda že sa nedá
úžasné len škoda že sa nedá naraz zjesť celý plech