0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kardinálské řezy

Kardinálské řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kardinálské řezy

4 / 5. Počet hodnocení: 84
Více než hodinu Pro zkušené Na 12–15 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5660 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 383 g
Tuky 364 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert lehký jako obláček a sofistikovaný ve své jednoduchosti – dva nadýchané korpusy z pruhů sladkého sněhu a piškotového těsta jsou potřené nakyslým džem a spojené nesladkou šlehačkou. Stačí zavřít oči a přenést se do absolutního sladkého nebe. Kardinálské řezy jsou zkrátka láska na první lžičku!

Suroviny

Na meringue
z vajec velikosti L
krupicový cukr 150 g
ocet 2 ČL
či citronová šťáva
Na žloutkový piškot
žloutek 6 ks
z vajec velikosti L
vejce 1 ks
krupicový cukr 80 g
vanilkový cukr 20 g
citronová kůra
nastrouhaná z 1/2 citronu
mouka pšeničná hladká 80 g
sůl 1 špetka
moučkový cukr
na poprášení
Na dokončení
džem 100 g
oblíbený, nejlépe z červeného ovoce (rybízový, malinový, jahodový...)
smetana ke šlehání 500 ml
ušlehaná

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C. Z pečicího papíru ustřihněte 2 pruhy o šířce 15 cm a délce delší strany plechu. My použili plech o velikosti 35 x 40 cm. Pruhy z jedné strany navlhčete a položte je vedle sebe na plech. Mezi nimi by měl být alespoň 1–2 cm široký volný pruh. Uhlaďte.

2

Připravte sníh. Bílky šlehejte do pěny, poté přidejte krupicový cukr a vyšlehejte do pevných špiček. Bude to trvat asi 10 minut. Nakonec přidejte ocet nebo citronovou šťávu a šlehejte další 2 minuty. Hotovým sněhem naplňte cukrářský sáček s kulatou zdobicí špičkou o průměru 1 cm. Na oba kusy pečicího papíru nastříkejte po délce 3x3 pruhy sněhu – 2 trojice vždy na okraj papíru, poslední doprostřed. Vždy stříkejte 2 pruhy těsně vedle sebe a 1 nahoru na ně, takže při pohledu ze strany tvoří trojúhelník.

3

Pokračujte přípravou žloutkového piškotu. Žloutky, vejce, krupicový i vanilkový cukr a citronovou kůru šlehejte asi 10 minut do nadýchané pěny. Mouku a sůl přesejte přes síto a stěrkou opatrně zapracujte do žloutkové pěny. Těstem naplňte cukrářský sáček a s jeho pomocí vyplňte prostor mezi pruhy sněhu. Poprašte moučkovým cukrem a pečte cca 25 minut dozlatova.

4

Ihned po upečení obraťte pláty korpusu na pečicí papír posypaný moučkovým cukrem a stáhněte z nich pečicí papír, na kterém se pekly. V případě potřeby lehce dosušte ve vypnuté troubě. Nechte zcela vychladnout.

5

Oba pláty potřete džemem. Jeden z plátů potřete na džem šlehačkou a přikryjte druhým tak, aby džem směřoval dovnitř. Na závěr můžete poprášit moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč