Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nebeské řezy alias kremšnyt

Kombinace listového těsta, nadýchané šlehačky a vanilkového krému je osvědčená a nestárnoucí. Na tuhle lahodu už jinam chodit nebudete!

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT15M
Pečení 0:15
Dort

Ingredience

    • 2 pláty rozváleného listového těsta
    • 3–4 lžíce krupicového cukru

    NA NÁPLŇ

    • 1 litr mléka
    • 120 g kukuřičného škrobu
    • 250 g krupicového cukru
    • 3 vejce, žloutky a bílky oddělené
    • 2 vanilkové lusky
    • 250 g másla, pokojové teploty
    • 500 ml smetany ke šlehání (aspoň 33%)
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Pláty listového těsta rozložte na dva plechy, propíchejte je vidličkou, posypte cukrem a pečte 10–15 minut dozlatova.

2 V části mléka rozmíchejte dohladka škrob, 200 g krupicového cukru a žloutky. Do zbylého mléka vyškrábněte dřeň z 1 vanilkového lusku, dřeň z druhého vyškrábněte a uschovejte. Mléko s oběma lusky zahřívejte na středním ohni, přilijte oslazené mléko se škrobem a žloutky a vše za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 2–4 minuty, stáhněte z plotny, vyjměte vanilkové lusky a krém přelijte do mísy. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do horkého pudinku. Na povrch pudinku přitiskněte potravinářskou fólii, aby se neudělal škraloup, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

3 Máslo vyšlehejte do pěny a po lžících do něj zašlehávejte vychladlý krém.

4 Smetanu ušlehejte dotuha se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovou dření, kterou jste si dali stranou.

5 Plech vyložte pečicím papírem, na ten položte upečený plát listového těsta, rozetřete na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj šlehačku. Druhý plát rozkrájejte vroubkovaným nožem na kostky o hraně 6 x 6 cm a vyskládejte je na šlehačku.

6 Na závěr vše poprašte moučkovým cukrem a dejte aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit. Znovu pocukrujte, nakrájejte a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář