0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nebeské řezy alias kremšnyt

Nebeské řezy alias kremšnyt
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nebeské řezy alias kremšnyt

4.7 / 5. Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7389 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 613 g
Tuky 498 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace listového těsta, nadýchané šlehačky a vanilkového krému je osvědčená a nestárnoucí. Na tuhle lahodu už jinam chodit nebudete!

Suroviny

listové těsto 2 ks
2 pláty rozváleného listového těsta
krupicový cukr 4 PL
Na náplň
mléko 1 l
škrob 120 g
kukuřičný
krupicový cukr 250 g
vejce 3 ks
žloutky a bílky oddělené
vanilkový lusk 2 ks
máslo 250 g
pokojové teploty
smetana ke šlehání 500 ml
aspoň 33%
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Pláty listového těsta rozložte na dva plechy, propíchejte je vidličkou, posypte cukrem a pečte 10–15 minut dozlatova.

2

V části mléka rozmíchejte dohladka škrob, 200 g krupicového cukru a žloutky. Do zbylého mléka vyškrábněte dřeň z 1 vanilkového lusku, dřeň z druhého vyškrábněte a uschovejte. Mléko s oběma lusky zahřívejte na středním ohni, přilijte oslazené mléko se škrobem a žloutky a vše za stálého míchání přiveďte k varu.

3

Vařte asi 2–4 minuty, stáhněte z plotny, vyjměte vanilkové lusky a krém přelijte do mísy. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do horkého pudinku.

4

Na povrch pudinku přitiskněte potravinářskou fólii, aby se neudělal škraloup, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

5

Máslo vyšlehejte do pěny a po lžících do něj zašlehávejte vychladlý krém.

6

Smetanu ušlehejte dotuha se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovou dření, kterou jste si dali stranou.

7

Plech vyložte pečicím papírem, na ten položte upečený plát listového těsta, rozetřete na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj šlehačku. Druhý plát rozkrájejte vroubkovaným nožem na kostky o hraně 6 x 6 cm a vyskládejte je na šlehačku.

8

Na závěr vše poprašte moučkovým cukrem a dejte aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit. Znovu pocukrujte, nakrájejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč