Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nebeské řezy alias kremšnyt
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 98
Do 75 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7389 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 613 g
Tuky 498 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebeské řezy alias kremšnyt představuje lahodnou kombinaci listového těsta, nadýchané šlehačky a vanilkového krému. Osvědčená a nestárnoucí klasika cukráren ve všech zemích bývalého Rakouska-Uherska. Na tuhle lahodu už nikam chodit nemusíte. Recept na kremšnyt hravě zvládnete sami doma.

Suroviny

2 pláty rozváleného listového těsta
Na náplň
škrob 120 g
kukuřičný
vejce 3 ks
žloutky a bílky oddělené
máslo 250 g
pokojové teploty
aspoň 33%
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Pláty listového těsta rozložte na dva plechy, propíchejte je vidličkou, posypte cukrem a pečte 10–15 minut dozlatova.

2

V části mléka rozmíchejte dohladka škrob, 200 g krupicového cukru a žloutky. Do zbylého mléka vyškrábněte dřeň z 1 vanilkového lusku, dřeň z druhého vyškrábněte a uschovejte. Mléko s oběma lusky zahřívejte na středním ohni, přilijte oslazené mléko se škrobem a žloutky a vše za stálého míchání přiveďte k varu.

3

Vařte asi 2–4 minuty, stáhněte z plotny, vyjměte vanilkové lusky a krém přelijte do mísy. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do horkého pudinku.

4

Na povrch pudinku přitiskněte potravinářskou fólii, aby se neudělal škraloup, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

5

Máslo vyšlehejte do pěny a po lžících do něj zašlehávejte vychladlý krém.

6

Smetanu ušlehejte dotuha se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovou dření, kterou jste si dali stranou.

7

Plech vyložte pečicím papírem, na ten položte upečený plát listového těsta, rozetřete na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj šlehačku. Druhý plát rozkrájejte vroubkovaným nožem na kostky o hraně 6 x 6 cm a vyskládejte je na šlehačku.

8

Na závěr vše poprašte moučkovým cukrem a dejte aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit. Znovu pocukrujte, nakrájejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...