Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,1 (123x)
19. 3. 2019
Nebeské řezy alias kremšnyt
Apetit
Nebeské řezy alias kremšnyt
Apetit


Snadné
< 75 min
4,1 (123x)

Nebeské řezy alias kremšnyt představuje lahodnou kombinaci listového těsta, nadýchané šlehačky a vanilkového krému. Osvědčená a nestárnoucí klasika cukráren ve všech zemích bývalého Rakouska-Uherska. Na tuhle lahodu už nikam chodit nemusíte. Recept na kremšnyt hravě zvládnete sami doma.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 8 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 8 osob

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7389 kcal
  • Bílkoviny 96 g
  • Sacharidy 613 g
  • Tuky 498 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Nejlepším dezertem na Valentýna jsou nebeské krémové řezy: Kremšnytem nebo důlkovými řezy si zaručíte úspěšné rande Kremeš, kremšnyt a žloutkový řez: Vanilkové stálice už od dob Rakouska-Uherska

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(123 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Jemné pudinkové řezy

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/3

Dny se prodlužují, světla přibývá a jako první posel jara se hlásí březnový Apetit. Svěží závan vzduchu z teplých krajin do něj vnesly lehké a nápadité asijské pokrmy, za nimiž nemusíte letět do vzdálených zemí. Nečekaná spojení chutí a vůní zažily redaktorky Apetitu v kuchyni čerstvě otevřeného bistra TamarindTree, kde jim šéfkuchař Ladislav Dvořák nejen uvařil skvělá jídla, ale hlavně se podělil o své nejlepší recepty, které jsou díky tomu na stránkách časopisu k dispozici i vám, čtenářům. Protože panuje sezona exotického ovoce, napadlo nás vyzkoušet, jak se bude vyjímat v dezertech. Mandarinková bábovka, krémový banánový koláč, cheesecake řezy s mučenkou, mangovo-broskový páj i sorbet z kiwi vyvolaly v redakci vlnu nadšení. Jestli vás chutě dálek nelákají a sychravé předjaří vás nutí zachumlat se za kamny, nadchnou vás recepty, které připravila šéfredaktorka Lucka – sytý bramborovo-pórkový krém, salát z pečené kořenové zeleniny, vepřové ossobuco a ultračokoládový koláč vnesou do vašeho domova hřejivou náladu, i kdyby se vrátily třeskuté mrazy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Kremsynt

Kremeš, kremšnyt a žloutkový řez: Vanilkové stálice už od dob Rakouska-Uherska

Kremeš – pro někoho vzpomínka na toulky okolo slovinského jezera Bled, pro jiné nostalgie spojená s nedělním obědem u babičky. Návštěvníci cukráren let minulých mají v povědomí spíše českou skromnější variantu, známou pod názvem žloutkové řezy. Ať už patříte do jakékoli skupiny, pojďme společně alespoň pomyslně vidličkou prolomit křupavé listové těsto a zabořit ji do lahodného vanilkového krému.