Nebeské řezy alias kremšnyt

Nebeské řezy alias kremšnyt
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nebeské řezy alias kremšnyt

4.1 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7389 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 613 g
Tuky 498 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace listového těsta, nadýchané šlehačky a vanilkového krému je osvědčená a nestárnoucí. Na tuhle lahodu už jinam chodit nebudete!

Suroviny

listové těsto 2 ks
2 pláty rozváleného listového těsta
krupicový cukr 4 PL
Na náplň
mléko 1 l
škrob 120 g
kukuřičný
krupicový cukr 250 g
vejce 3 ks
žloutky a bílky oddělené
vanilkový lusk 2 ks
máslo 250 g
pokojové teploty
smetana ke šlehání 500 ml
aspoň 33%
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Pláty listového těsta rozložte na dva plechy, propíchejte je vidličkou, posypte cukrem a pečte 10–15 minut dozlatova.

2 V části mléka rozmíchejte dohladka škrob, 200 g krupicového cukru a žloutky. Do zbylého mléka vyškrábněte dřeň z 1 vanilkového lusku, dřeň z druhého vyškrábněte a uschovejte. Mléko s oběma lusky zahřívejte na středním ohni, přilijte oslazené mléko se škrobem a žloutky a vše za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 2–4 minuty, stáhněte z plotny, vyjměte vanilkové lusky a krém přelijte do mísy. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do horkého pudinku. Na povrch pudinku přitiskněte potravinářskou fólii, aby se neudělal škraloup, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

3 Máslo vyšlehejte do pěny a po lžících do něj zašlehávejte vychladlý krém.

4 Smetanu ušlehejte dotuha se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovou dření, kterou jste si dali stranou.

5 Plech vyložte pečicím papírem, na ten položte upečený plát listového těsta, rozetřete na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj šlehačku. Druhý plát rozkrájejte vroubkovaným nožem na kostky o hraně 6 x 6 cm a vyskládejte je na šlehačku.

6 Na závěr vše poprašte moučkovým cukrem a dejte aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit. Znovu pocukrujte, nakrájejte a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit