Nebeské řezy alias kremšnyt představuje lahodnou kombinaci listového těsta, nadýchané šlehačky a vanilkového krému. Osvědčená a nestárnoucí klasika cukráren ve všech zemích bývalého Rakouska-Uherska. Na tuhle lahodu už nikam chodit nemusíte. Recept na kremšnyt hravě zvládnete sami doma.
Suroviny
Pro 8 osob
Suroviny
Pro 8 osob
Na náplň
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 7389 kcal
- Bílkoviny 96 g
- Sacharidy 613 g
- Tuky 498 g
Postup přípravy
- Nejlepším dezertem na Valentýna jsou nebeské krémové řezy: Kremšnytem nebo důlkovými řezy si zaručíte úspěšné rande Kremeš, kremšnyt a žloutkový řez: Vanilkové stálice už od dob Rakouska-Uherska
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/3
Dny se prodlužují, světla přibývá a jako první posel jara se hlásí březnový Apetit. Svěží závan vzduchu z teplých krajin do něj vnesly lehké a nápadité asijské pokrmy, za nimiž nemusíte letět do vzdálených zemí. Nečekaná spojení chutí a vůní zažily redaktorky Apetitu v kuchyni čerstvě otevřeného bistra TamarindTree, kde jim šéfkuchař Ladislav Dvořák nejen uvařil skvělá jídla, ale hlavně se podělil o své nejlepší recepty, které jsou díky tomu na stránkách časopisu k dispozici i vám, čtenářům. Protože panuje sezona exotického ovoce, napadlo nás vyzkoušet, jak se bude vyjímat v dezertech. Mandarinková bábovka, krémový banánový koláč, cheesecake řezy s mučenkou, mangovo-broskový páj i sorbet z kiwi vyvolaly v redakci vlnu nadšení. Jestli vás chutě dálek nelákají a sychravé předjaří vás nutí zachumlat se za kamny, nadchnou vás recepty, které připravila šéfredaktorka Lucka – sytý bramborovo-pórkový krém, salát z pečené kořenové zeleniny, vepřové ossobuco a ultračokoládový koláč vnesou do vašeho domova hřejivou náladu, i kdyby se vrátily třeskuté mrazy. Apetit, napsáno s chutí.