Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Kachní prsa na grilu jsou nejoblíbenějším pokrmem hlavně mužského osazenstva rodiny. Ale když k růžovým plátkům masa opečeným na grilu Tefal OptiGrill+ XL připravíte jemné zeleninové pyré, smlsne si na nich i dívčí polovina, i přesto, že si pořád hlídá linii…

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Maso

Ingredience

    • 4 kusy kachních nebo kačeřích prsou
    • snítka tymiánu
    • 4 cl koňaku Hennesy
    • sůl
    • pepř
    • 200 g chřestu
    • 400 g brambor na pyré
    • 12 ks bílého chřestu
    • 1 stroužek česneku
    • 200 g cukety
    • 600 ml vody
    • 100 g másla
    • sůl

Příprava jídla

1 Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet. Rozehřejeme Tefal OptiGrill+ XL na funkci steak. Vložíme do grilu kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.

2 Natenko nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme natenko nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slejeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.

 

TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

tefal.cz/vecerimespolecne

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Krůtí chilli s kukuřicí

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Burgery z hovězího mletého masa

Brokolicová krémová polévka

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jablečné smoothie se zeleninou

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Lilky s neapolskou omáčkou

Thajská kuřecí polévka

Večeříme společně

Přidat komentář