Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2469 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 140 g
Tuky 144 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní prsa na grilu jsou nejoblíbenějším pokrmem hlavně mužského osazenstva rodiny. Ale když k růžovým plátkům masa opečeným na grilu Tefal OptiGrill+ XL připravíte jemné zeleninové pyré, smlsne si na nich i dívčí polovina, i přesto, že si pořád hlídá linii…

Suroviny

kachní prsa 4 ks
lze nahradit kuřecími
tymián 1 snítka
koňak 4 cl
Hennessy
sůl
pepř
chřest zelený 200 g
brambory 400 g
na pyré
chřest bílý 12 ks
česnek 1 stroužek
cuketa 200 g
voda 600 ml
máslo 100 g
sůl

1 Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet. Rozehřejeme Tefal OptiGrill+ XL na funkci steak. Vložíme do grilu kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.

2 Natenko nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme natenko nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slejeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.

 

TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

tefal.cz/vecerimespolecne

 

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit