Kachní prsa na grilu jsou nejoblíbenějším pokrmem hlavně mužského osazenstva rodiny. Ale když k růžovým plátkům masa opečeným na grilu Tefal OptiGrill+ XL připravíte jemné zeleninové pyré, smlsne si na nich i dívčí polovina, i přesto, že si pořád hlídá linii…
Suroviny
Postup
Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet. Rozehřejeme Tefal OptiGrill+ XL na funkci steak. Vložíme do grilu kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.
Natenko nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme natenko nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slejeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.
TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!