Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Upečte si maso… pomalu

pečené maso
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vůně pečícího se masa dokáže přilákat do kuchyně každého. Vyzkoušejte s námi recepty na pomalé pečení masa! Zvládne je úplně každý, a když při tom dodržíte pár základních pravidel, bude vaše maso prostě božské!

Ostrý nůž, maso od dobrého řezníka, velký pekáč, správné načasování a trpělivost. Nic víc k domácímu pečení masa potřebovat nebudete! Během pečení maso zásadně nepropichujte vidličkou nebo vidlicí. Ani když ho obracíte, a už vůbec ne proto, abyste zjistili, zda je měkké.

Z masa by totiž vytekla šťáva a vy byste sice získali výtečný sos nebo omáčku, ale špatnou pečeni. Maso podlijte vodou nebo vývarem jen tolik, aby se peklo, ale nedusilo. Vyžaduje-li to recept, maso před pečením osmahněte, ale velmi zprudka, aby se rychle zatáhlo.

Mějte také na paměti, že délku pečení ovlivňuje i to, zda je maso ze starého, nebo mladého zvířete, je-li libové, či tučné, i to, zda je, nebo není odleželé.

Pomalu pečené maso chutná jako od babičky! Zatímco ona strčila maso do trouby v kamnech a šla na pole, vy můžete dlouhé hodiny nasávat úžasnou vůni a pak si vychutnat famózní chuť, které se nic nevyrovná.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín