Tajmství vídeňského bramborového salátu je v postupě jeho přípravy. Trošku si možná spálíte prsty, ale váš jazýček a chuťové buňky se vám určitě poděkují. Připravte si osvěžujíci vídeňský bramborový salát jako skvělou alternativu majonézových salátů.
Postup
Brambory uvařte ve slupce, pokud jsou to kvalitní brambory, nebudete je muset následně loupat a můžete použít hlízy i se slupkou. Po uvaření brambory ještě teplé oloupněte (nebo viz výše neloupat), nakrájejte na kolečka. POZOR: Brambory skutečně užijte ještě v horkém stavu.
Naskládejte do vyhřáté mísy a okamžitě přidejte cibuli na kolečka. Zalijte octem a olejem a přidejte horký bujón.
Vše provádějte ještě na horkých nebo teplých bramborách, aby se do nich tekutiny vsákly.
Během procesu přidejte mletý pepř a, chcete- li, také natvrdo vařená vejce. Vše dobře promíchejte.
Výsledný salát by měl být vyvážené chuti, ani příliš kyselý, ani příliš slaný, neměla by převažovat chuť cibule.
Tip: Salát se podává k vařenému hovězímu masu, rybám, slanečkům a také ke klasickým řízkům z telecího nebo kuřecího masa. Tento salát je vídeňská varianta českého bramborového salátu s majonézou, ovšem velice lehká a i v dnešní moderní Vídni stále trendy.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com