Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vrstvený bramborový salát

Nesmrtelná klasika, která nesmí chybět téměř na žádném štědrovečením stole.

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát

Ingredience

    • 1kg lojovitých brambor (varný typ A)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 velké mrkve + 2 petržele
    • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
    • 250g kvalitní majonézy
    • 1 lžička plnotučné hořčice
    • 6–8 nakládaných okurek, nakrájených nadrobno + lák
    • 100g mraženého hrášku, 1 minutu povařeného v osolené vodě a pak zchlazeného
    • 1 šalotka, oloupaná a nakrájená nadrobno
    • 2 vejce vařená natvrdo (nemusí být), nakrájená na kostky 

Příprava jídla

1 Brambory vařte v osolené vodě doměkka. Nechte je jen trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Očistěnou mrkev a petržel uvařte zvlášť tak, aby zůstaly pevné, a nakrájejte na kostičky. Majonézu rozmíchejte s hořčicí a asi 4 lžícemi láku.

2 Na dno velké mísy rozprostřete třetinu brambor, osolte je a opepřete, posypte třetinou zbylých připravených nakrájených přísad a polijte třetinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad. Potom zlehka promíchejte, případně dochuťte a uložte ho do chladu rozležet.

NĚCO NAVÍC

Nejlépe chutná připravený večer předem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Golden ring

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Hrášková polévka s uzeným lososem

Klobásky ve slanině s šalotkovou bramborovou kaší

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem

Odlehčený bramborový salát

Kapr s bramborovými pusinkami a vinnou omáčkou

Menu na Štědrý večer

Přidat komentář