Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3457 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 326 g
Tuky 205 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nesmrtelná klasika, která nesmí chybět téměř na žádném štědrovečením stole.

Suroviny

lojovité, varný typ A
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 3 ks
velké
petržel 2 ks
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na plátky
majonéza 250 g
kvalitní
hořčice plnotučná 1 ČL
nadrobno + navíc lák
mražený hrášek 100 g
1 minutu povařený, osolený, zchlazený
oloupaná, nakrájená nadrobno
vejce 2 ks
vařená natvrdo (nemusí být), nakrájená na kostky

Postup

1

Brambory vařte v osolené vodě doměkka. Nechte je jen trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Očistěnou mrkev a petržel uvařte zvlášť tak, aby zůstaly pevné, a nakrájejte na kostičky. Majonézu rozmíchejte s hořčicí a asi 4 lžícemi láku.

2

Na dno velké mísy rozprostřete třetinu brambor, osolte je a opepřete, posypte třetinou zbylých připravených nakrájených přísad a polijte třetinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad. Potom zlehka promíchejte, případně dochuťte a uložte ho do chladu rozležet.

NĚCO NAVÍC
Nejlépe chutná připravený večer předem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...