0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3457 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 326 g
Tuky 205 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nesmrtelná klasika, která nesmí chybět téměř na žádném štědrovečením stole.

Suroviny

brambory 1 kg
lojovité, varný typ A
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 3 ks
velké
petržel 2 ks
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na plátky
majonéza 250 g
kvalitní
hořčice plnotučná 1 ČL
okurky nakládané 8 ks
nadrobno + navíc lák
mražený hrášek 100 g
1 minutu povařený, osolený, zchlazený
šalotka 1 ks
oloupaná, nakrájená nadrobno
vejce 2 ks
vařená natvrdo (nemusí být), nakrájená na kostky

1 Brambory vařte v osolené vodě doměkka. Nechte je jen trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Očistěnou mrkev a petržel uvařte zvlášť tak, aby zůstaly pevné, a nakrájejte na kostičky. Majonézu rozmíchejte s hořčicí a asi 4 lžícemi láku.

2 Na dno velké mísy rozprostřete třetinu brambor, osolte je a opepřete, posypte třetinou zbylých připravených nakrájených přísad a polijte třetinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad. Potom zlehka promíchejte, případně dochuťte a uložte ho do chladu rozležet.

NĚCO NAVÍC
Nejlépe chutná připravený večer předem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...

Obchod Apetit