Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3402 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 312 g
Tuky 206 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nesmrtelná klasika, která nesmí chybět téměř na žádném štědrovečením stole.

Suroviny

brambory 1 kg
lojovité, varný typ A
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 3 ks
velká
petržel 2 ks
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
majonéza 250 g
kvalitní
hořčice 1 ČL
plnotučná
okurky nakládané 6 ks
nadrobno, navíc lák
mražený hrášek 100 g
1 minutu povařený, osolený, zchlazený
šalotka 1 ks
oloupaná, nadrobno
vejce 2 ks
natvrdo (nemusí být), na kostky

1 Brambory vařte v osolené vodě doměkka. Nechte je jen trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky. Očistěnou mrkev a petržel uvařte zvlášť tak, aby zůstaly pevné, a nakrájejte na kostičky. Majonézu rozmíchejte s hořčicí a asi 4 lžícemi láku.

2 Na dno velké mísy rozprostřete třetinu brambor, osolte je a opepřete, posypte třetinou zbylých připravených nakrájených přísad a polijte třetinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad. Potom zlehka promíchejte, případně dochuťte a uložte ho do chladu rozležet.

NĚCO NAVÍC

Nejlépe chutná připravený večer předem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit