Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Podlehněte kouzlu nepečených dortů

Podlehněte kouzlu nepečených dortů
sdílet:

Nepečené dorty jsou zpravidla oblíbené pro svou snadnou přípravu a chutný výsledek, který potěší mnoho strávníků. Není to však pouze o dortech typu tiramisu, ale svého dortového favorita si v receptech bez pečení najde opravdu každý. A pokud nejste fanoušci smetanových dortů, i pro vás máme spoustu zajímavých tipů. Třeba náš oblíbený nepečený dort s jablíčky. Na své si přijde vskutku každý, tak směle do toho.

Vytvořit krásný a chutný dort je dílo hodné skutečných cukrářů. Několikapatrové dorty zaberou při přípravě i několik dní a při jejich tvoření nesmíme opomenout důležitá pravidla a zásady. Zde platí pořekadlo - trénink dělá mistra, a tak v těsném závěsu za teorií hledejme několik hodin praxe a vyzkoušených dortů.

Patříte-li mezi milovníky dortů, tak právě pro vás edice Apetit připravila kuchařku Dorty a dezerty, ve které najdete všechny důležité informace týkající se přípravy sladkých dezertů. Pro svou jednoduchou přípravu se těší zasloužené oblibě dorty nepečené. Stačí jen dopředu počítat s časem na ztuhnutí v lednici, v mnoha případech je ideální začít den předem a nechat dort ztuhnout přes noc.   

Tajemství tkví ve správném poměru ingrediencí

Ten správný impuls k tvorbě nepečených dortů dostáváme především v létě, kdy jsme obklopeni pestrým výběrem čerstvého ovoce. Není však důvod, proč si nevychutnat sladkou porci nepečeného dezertu i na podzim nebo v zimě. U smetanových i pudinkových dortů je důležité klást důraz na správný poměr ingrediencí, aby dort zatuhl a byl dostatečně hutný, což zabrání jeho případnému vytékání z formy nebo tekuté konzistenci při servírování. 

Jako jeden z prvních nepečených dezertů nás jistě napadne tiramisu. Než se pustíte do jeho přípravy, podívejte se na náš návod Jak na dokonalé tiramisu a vyzkoušejte si naše oblíbené jahodové tiramisu s výrazným pomerančovým aroma podtrhujícím ovocnou chuť. Patříte-li mezi milovníky smetanových dortů, pak tu pro vás máme dort na míru. Řeč je o dortu s malinami a bazalkovým cukrem, který je bezesporu hrdým konkurentem pečených dortů určených ke slavnostním příležitostem.

  • U malin ještě zůstaneme a tentokrát stačí použít zásoby z mrazáku a spojit je s lehkým tvarohovým krémem. Tento malinový tvarohový dort potěší malé i velké strávníky, svou chutí připomíná malinovou zmrzlinu a tomu se velmi těžko odolává.
  • Nebojte se s mraženým ovocem experimentovat a pusťte se do přípravy rychlého a chutného ovocného dortu, který hýří barvami lesního ovoce a na jeho přípravu vám postačí půl hodiny času.

Jak je z přípravy nepečených dortů často patrné, jejich korpus je zpravidla z rozmačkaných sušenek, které nejen t voří důležité spodní patro dortu, ale zároveň chuťově skvěle ladí ke krémové části.

Nejčastěji se tato kombinace používá u dortů typu cheesecake, a my pro vás máme hned několik receptů na tento původem starořecký dezert v jeho nepečené podobě. Podívejte se na všechny báječné nepečené cheesecaky a dejte nám v komentářích vědět, jaký je váš nejoblíbenější. 

Na závěr jsme si pro vás připravili dort, k jehož přípravě vám postačí jen několik základních ingrediencí a skvěle se hodí v době sychravého podzimu a sklizně jablíček.

  • Kombinace vařených jablek a vanilkového pudinku je zaručeně jedna z nejlepších a ve spojení s lehkých vyšlehaným krémem posypaným skořicí tvoří chuťově vyvážený sladký dezert.
  • Připravte si nepečený jablečný dort a nechte se unášet sladkou chutí jablek se skořicí. Piškoty oddělující jednotlivá patra jsou příjemně vláčné a plné chuti nasáklé z jablečno-vanilkového pudinku. 
Skryt pre seznam

Apetit magazín