Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Zelená shakshuka
ZDROJ: Karolína Waberová
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Shakshuku možná znáte v její červené variantě s rajčaty. Zelená verze je podle nás ještě lahodnější, navíc do ní spotřebujete zbytky zeleniny! Inspirací nám byla moderní bistra v Dubaji!

Měření

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na kolečka, plus na posypání
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
římský kmín 1 PL
ideálně čerstvě mletý
malá
mražený hrášek 1 hrnek
veřená (3 minuty)
sůl
petržel 1 hrst
plus na posypání
vejce 4 ks

Postup

1

V pánvi rozpalte olej a hoďte do něj jarní cibuku, kterou nechte lehce zpěnit. Potom přisypte česnek a krátce ho opečte.

2

Přidejte římský kmín a nechte ho rozvonět. Bude to trvat zhruba dvě minuty. 

3

Přidejte cuketu, špenát, hrášek, vařenou brokolici, vše promíchejte, posolte, zasypte petrželí, podlijte smetanou a duste pod pokličkou zhruba 5 minut. 

4

Udělejete v zelenině vařečkou čtyři důlky a vložte do nich vejce. Přiklopte poklicí a zhruba dalších 5 minut vařte dokud se vršek žloutků nezatáhne. Žloutky ale musí zůstat tekuté, proto vejce průběžně kontrolujte.

5

Na shakshuku dejte chilli pastu, sýr feta, jarní cibulku a zasypte zbytkem petržele. Servírujte v pánvi doprostřed stolu.

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...