Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ze dvora & chlívku: Krůta

Ze dvora & chlívku: Krůta
sdílet:

Krůta je favoritem mezi drůbežím masem. Její maso je zdravé, jemné i výrazné, libové i šťavnaté, bílé i tmavé. A můžete ji udělat na sto a jeden způsob!

Je vhodná pro každého. Labužníci si z jejích prsou připraví rafinované medailonky, zkušení se pustí do rolování, ale poslouží i těm, kdo experimenty právě nemilují – není totiž lepší drůbeží řízeček než z krůty!

Další její výhodou je její velikost: s kuřetem, které chuťově připomíná, velkou rodinu nenakrmíte! S krůtím stehnem to zvládnete hravě.

Co s krůtou v kuchyni?

Roláda a závitky

Prsa krůty jsou velká a proto ideální pro plnění, můžete z nich přípravovat rolády, rolky či závitky. V náplni experimentujte s bylinkami, přidat můžete citronovou kůru nebo chilli pastu harissa atd. Vždy ale použijte olivový olej nebo máslo, abyste zajistili šťavnatost.

Nádivka

Plát krůtích prsou můžete naplnit i klasickou nádivkou s houskou, vejcem, petrželkou a třeba opečenou slaninou a cibulkou.

Pečeně

Krůtí prso se dá i péct v celku, ale je třeba jej péct téměř celou dobu zakryté a při dopékání přelévat vypečenou šťávou. Doporučujeme je nejdřív je přes noc marinovat ve směsi olivového oleje, drceného sušeného chilli, oregana, mletého koriandru, římského kmínu a drceného česneku. A pak pomalu péct.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...