Krůtí perkelt

Krůtí perkelt

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1345 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 51 g
Tuky 66 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maďarský perkelt na rozdíl od guláše neplave v omáčce a také se ničím nezahušťuje. Krůtí maso ho příjemně odlehčí. 

Související recepty

Suroviny

krůtí stehna 500 g
bez kostí a kůže
cibule 2 ks
velké
paprika červená 1 ks
paprika bílá 1 ks
rajčata 4 ks
větší
olej 2 PL
paprika sladká 1 PL
Avokádo
1 PL
směs koření na guláš Guláš maďarský Avokádo
1 ČL
pálivá paprika Papriky pálivé Avokádo
sůl mořská
chilli paprička
k dochucení
petrželka
k dochucení
zakysaná smetana
k podávání
chleba
k podávání

1 Maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Papriky rozpulte, zbavte semeníku a nakrájejte na proužky. Rajčata nakrájejte na kostky. 

2 V pánvi rozpalte olej. Vsypte cibuli a za stálého míchání ji opékejte dorůžova. Trvá to asi 10 minut. Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran. Přisypte Papriku sladkou maďarskou Avokádo, směs koření Guláš maďarský Avokádo a Papriku pálivou Avokádo. Promíchejte a koření krátce zpěňte. Vsypte zeleninu a promíchejte. Podle chuti osolte.

3 Perkelt přiveďte k varu. Ztlumte a duste pod poklicí ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to asi 15 – 20 minut. Nakonec dochuťte čerstvou chilli papričkou a nasekanou petrželovou natí. Podávejte s chlebem, chilli papričkami a zakysanou smetanou, chcete-li.
 

NĚCO NAVÍC

Perkelt můžete během dušení podlít trochu vodou. Maso má být jen zčásti ponořené, nesmí plavat. Maďarský perkelt má mít jen trochu šťávy, ne tolik omáčky jako guláš.

 

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit