Krůtí perkelt

Krůtí perkelt

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1345 kcal
Bílkoviny 131 g
Cukr 51 g
Tuky 66 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Maďarský perkelt na rozdíl od guláše neplave v omáčce a také se ničím nezahušťuje. Krůtí maso ho příjemně odlehčí. 

Suroviny

krůtí stehna 500 g
bez kostí a kůže
cibule 2 ks
velké
paprika červená 1 ks
paprika bílá 1 ks
rajčata 4 ks
větší
olej 2 PL
paprika sladká 1 PL
Avokádo
1 PL
směs koření na guláš Guláš maďarský Avokádo
1 ČL
pálivá paprika Papriky pálivé Avokádo
sůl mořská
chilli paprička
k dochucení
petrželka
k dochucení
zakysaná smetana
k podávání
chleba
k podávání

1 Maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Papriky rozpulte, zbavte semeníku a nakrájejte na proužky. Rajčata nakrájejte na kostky. 

2 V pánvi rozpalte olej. Vsypte cibuli a za stálého míchání ji opékejte dorůžova. Trvá to asi 10 minut. Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran. Přisypte Papriku sladkou maďarskou Avokádo, směs koření Guláš maďarský Avokádo a Papriku pálivou Avokádo. Promíchejte a koření krátce zpěňte. Vsypte zeleninu a promíchejte. Podle chuti osolte.

3 Perkelt přiveďte k varu. Ztlumte a duste pod poklicí ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to asi 15 – 20 minut. Nakonec dochuťte čerstvou chilli papričkou a nasekanou petrželovou natí. Podávejte s chlebem, chilli papričkami a zakysanou smetanou, chcete-li.
 

NĚCO NAVÍC

Perkelt můžete během dušení podlít trochu vodou. Maso má být jen zčásti ponořené, nesmí plavat. Maďarský perkelt má mít jen trochu šťávy, ne tolik omáčky jako guláš.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit