Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1345 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 51 g
Tuky 66 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maďarský perkelt na rozdíl od guláše neplave v omáčce a také se ničím nezahušťuje. Krůtí maso ho příjemně odlehčí. 

Suroviny

bez kostí a kůže
velké
větší
olej 2 PL
1 PL
směs koření na guláš Guláš maďarský Avokádo
1 ČL
pálivá paprika Papriky pálivé Avokádo
sůl mořská
k dochucení
petrželka
k dochucení
k podávání
k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Papriky rozpulte, zbavte semeníku a nakrájejte na proužky. Rajčata nakrájejte na kostky. 

2

V pánvi rozpalte olej. Vsypte cibuli a za stálého míchání ji opékejte dorůžova. Trvá to asi 10 minut. Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran. Přisypte Papriku sladkou maďarskou Avokádo, směs koření Guláš maďarský Avokádo a Papriku pálivou Avokádo. Promíchejte a koření krátce zpěňte. Vsypte zeleninu a promíchejte. Podle chuti osolte.

3

Perkelt přiveďte k varu. Ztlumte a duste pod poklicí ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to asi 15 – 20 minut. Nakonec dochuťte čerstvou chilli papričkou a nasekanou petrželovou natí. Podávejte s chlebem, chilli papričkami a zakysanou smetanou, chcete-li.

NĚCO NAVÍC
Perkelt můžete během dušení podlít trochu vodou. Maso má být jen zčásti ponořené, nesmí plavat. Maďarský perkelt má mít jen trochu šťávy, ne tolik omáčky jako guláš.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč