0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co si dát v sobotu k obědu? Křivou polévku

Co si dát v sobotu k obědu? Křivou polévku
sdílet:
Tohle jste určitě ještě nejedli!

V sobotu 5. září nevytahujte hrnce, ale zajděte si na polévku, kterou pro vás uvaří jiní. Od 12 hodin se bude na piazzetě Národního divadla podávat dobrota, jakou svět neviděl. Křivá polévka. Že vám to trochu připomíná sekyrkovou z pohádky Honza málem králem? Touhle se vás ale nikdo ošidit nesnaží. Najdete v ní jen tu nejlepší zeleninu, která ale nevyhověla přísným estetickým nárokům supermarketů. Ty diktují vzornou jednotvárnost, zatímco příroda miluje rozmanitost. V polévce ale nepoznáte, zda je květák malý, mrkev zahnutá a brambora šišatá. Zelenina uvařená s láskou chutná vždycky stejně. Skvěle. 

Na výběr bude indická polévka, italská minestrone s rajčaty a tradiční bramboračka. Akce začíná v 10 hodin dopoledne, první polévku ochutnáte kolem poledne. Kromě zeleninové dobroty si můžete vychutnat také workshopy a další doprovodný program. Mrkněte na Facebook, dozvíte se víc.

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit