Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam si zajít v Česku na cheesecake

Kam si zajít v Česku na cheesecake
sdílet:
Podle výzkumu internetového vyhledávání byl mezi březnem a červnem nejhledanějším dezertem v Česku cheesecake. Když se vám nechce do domácího pečení, můžete si na něj zajít do kavárny a cukrárny. Máme pro vás tipy, kde ho ochutnat.

Lahodný dezert původem ze Spojených států se v našich zemích těší velké oblibě už několik let. Kombinace krusty ze sušenek a sýrové nebo tvarohové vrstvy je totiž pohlazením na duši. Není divu, že v kavárnách a cukrárnách po celé České republice je milovanou stálicí a podává se nejen v základní podobě, ale i v různých variacích s ořišky, ovocem nebo třeba čokoládou

Kam na cheesecake v Čechách a v Praze

Alchymista 

Cukrárna Alchymista v ulici Jana Zajíce na Letné nabízí poctivé zákusky, osvěžující limonády a výbornou kávu, kterou si připravují ve vlastní pražírně. Při příchodu vás pohltí prvorepubliková atmosféra díky vintage nábytku, dřevěnému obložení a tlumenému světlu. Krásným místem je i zdejší zahrádka. Nejoblíbenějším je tu ovšem cheesecake Berlín s chutí limetek a skořice. Tento poctivý kousek dortu dokonce zvítězil  v roce 2014 na prvním ročníků Prague Cheesecake Festivalu. Cheesecaky u Alchymisty nabízejí i v dalších příchutích, najdete tu například čokoládový nebo borůvkový.

IF Café 

Proslulý podnik založený cukrářkou Ivetou Fabešovou má v Praze už čtyři pobočky. Jejich klasický cheesecake ze sýru Philadelphia a tvarohu s ovocem a šlehačkou nabízí přesně to, co od tohoto dezertu očekáváte. Lehký, krémový a tak akorát sladký. Bonusem je, že je bezlepkový. Pokud cheesecake není dezertem vašeho srdce, můžete zde ochutnat hned několik druhů makronek nebo dortík Lemon, který sice vypadá jako opravdový citron, ale skrývá šlehanou ganache z bíle čokolády a burbon. Pochutnáte si tu i na obložených chlebech nebo sendvičích.

Upekla 

Pod tímto názvem najdete hned dva podniky, ale každý leží jiném městě. Kavárna se nalézá v Písku v historické budově Městské knihovny, cukrárna sídlí v Příbrami v moderním dřevěném kiosku, jemuž majitelé přezdívají láskyplně Bouda. Za oběma podniky stojí tentýž majitel, respektive majitelky Mirka s Petrou. Dvě ženy, z nichž ani jedna nemá cukrářskou školu, ale pohání je láska k pečení. Nejprve zkusily své dobroty nabízet na farmářských trzích, kde se staly natolik oblíbenými, až jejich úspěch vedl k založení dvou poboček. V obou podnicích najdete famózní dorty, například krásně lehký citronový cheesecake nebo jemně nahořklý kávový. Ochutnat můžete i větrník nebo křehké obří pusinky.

Kam na cheesecake na Moravě a v Brně

V Melounovém cukru 

Kavárna v samém centru Brna si získala srdce lidí v širokém okolí díky příjemné atmosféře, výborné obsluze, božským zákuskům a lahodné kávě. Snaží se zde podporovat lokální podniky, takže ovoce a květiny odebírají od lokálních farmářů. Příchutě cheesecaků se mění podle sezony, najdete  zde například bezový nebo bezkonkurenční espresso-slaný karamel cheesecake s ostružinami. Zdejší cukráři se nebojí experimentovat, takže se pokaždé můžete nechat překvapit a hádat, co bude zrovna v nabídce při vaší příští návštěvě.

CAFELIER No. 523 

Tuhle útulnou kavárnu s cukrárnou najdete v malém městě Kostelec na Hané nedaleko Prostějova a rozhodně se vyplatí ji navštívit. Milovníci rozmařilých cheesecaků se rozplynou blahem nad příchutěmi opilá švestka s čokoládou nebo oreo. Ten, kdo má svůj krémový dort raději s ovocem, může vsadit na ostružinový. V nabídce jsou ale i jiné dezerty, například klasický francouzský věneček z odpalovaného těsta s lískovo-oříškovou náplní Paris-Brest, typicky české laskonky či retro tvarohový dort míša.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...