0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krásná uvnitř i navenek: salátová okurka

Salátová okurka
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Salátová okurka se u nás těší poměrně velké oblibě – je k dostání celý rok, a tak bývá nedílnou součástí nejrůznějších salátů. Jelikož obsahuje 90 procent vody a má nízkou energetickou hodnotu, patří také mezi oblíbené potraviny při redukčních dietách.

S rostoucí oblibou řecké kuchyně si v mnoha rodinách vydobyly své místo tzatziky, my vám však doporučujeme také vyzkoušet bulharskou specialitu, okurkovou polévku taratorA až ji budete připravovat, můžete si ze své vlastní kuchyně udělat kosmetický salon – okurka má totiž skvělé čisticí a zvlhčující účinky. Vyzkoušejte jednu z následujících pleťových masek.

  • Varianta pro lenochy: Možná nemáte čas ani náladu na přípravu masky, ale i tak si s okurkou můžete pomoci ke kráse. Stačí, když slupky či plátky okurky nanesete na obličej a necháte 30 minut působit. Vaše pokožka se krásně pročistí.
  • Čistící varianta: Tuto masku ocení především ženy s problematickou pletí. Z nastrouhané okurky slijte přebytečnou vodu a přidejte pár kapek citronu. Naneste na tvář a nechte působit 15 minut. Maska vám mezitím krásně stáhne rozšířené póry.
  • Letní varianta: Zklidňující maska se vám bude hodit, pokud to v létě trošku přeženete se sluníčkem. Nastrouhanou okurku smíchejte s tvarohem a vzniklou směs si naneste na tvář. Po 15 minutách důkladně opláchněte.
  • Trik pro krásné nehty: Pokud vám zbude okurková šťáva, určitě ji nevyhazujte, ale nalijte do mističky, do které si na pár minut ponořte konečky prstů. Tato kůra vám pomůže zpevnit nehty.

Související články

Jak nakládat v okurkové sezoně
  • Jak na to

Jak nakládat v okurkové sezoně

V polovině srpna tradičně vrcholí sklizeň okurek, což se u někoho může projevit v podobě čtyřstupů zavařovacích sklenic. Ze záplavy různých druhů a velikostí okurek si však můžete připravit nespočet lahůdek i ze studené kuchyně. ...
KVÍZ: Kam sahá vaše láska k čokoládě?
  • Kvízy

KVÍZ: Kam sahá vaše láska k čokoládě?

Čokoláda na jazyku přináší radost mnoha lidem. Nemůžeme sice mluvit za všechny, ale na mléčnou, hořkou či bílou čokoládu určitě utáhnete většinu populace. Může mít podobu tabulky – s náplní nebo s ořechy – pralinek či horkého hřejivého...
Autor: Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit