Skandinávské kuličky s okurkovým salátem

Skandinávské kuličky s okurkovým salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1352 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 128 g
Tuky 68 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S kuličkami je to v severských zemích jako u nás se svíčkovou – co rodina, to jiný recept. Nikdy v nich ale nechybí nové koření a bílý pepř. Naše lehká letní verze se obejde bez omáčky, brambor i brusinek, doplněná je jen lehkým salátkem.

Suroviny

vepřové maso mleté 400 g
mleté
žloutek 1 ks
nové koření 0.5 ČL
mleté
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
mletý bílý
cibule 1 ks
menší, nastrouhaná
toustový chléb 100 g
bílý, rozmixovaný na strouhanku
zakysaná smetana 4 PL
kopr 1 hrst
nasekaný
Na salát
vinný ocet bílý 2 PL
krupicový cukr 1 PL
okurka 0.5 ks
oloupaná, přepůlená, nakrájená na měsíčky
hořčičné semínko 1 ČL
bílé
sůl
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nadrobno nakrájená

Nejdřív připravte salát. Zahřívejte ocet a cukr, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zchladnout, pak vložte okurku do mísy a přelijte přes ni octový nálev, přidejte hořčičná semínka a zamíchejte. Podle chuti osolte. Nechte zakryté odpočívat, zatímco připravujete kuličky. Těsně před podáváním salát posypte nasekanou petrželkou.

2 Troubu rozehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Maso, žloutek, nové koření, hořčici, sůl, pepř, cibuli a strouhanku z toustového chleba smíchejte dohromady a uválejte menší kuličky (nejlépe to jde v navlhčených dlaních).

3 Vložte kuličky do trouby a pečte asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a propečené. Pokapejte zakysanou smetanou a posypte koprem. Podávejte s okurkovým salátem a čerstvým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit