Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Okurková polévka
ZDROJ: Depositphotos.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 914 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 50 g
Tuky 57 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki – a v Bulharsku tahle letní osvěžující okurková polévka, které se říká tarator. Mimo již zmíněné ingredience si bulharský tarator potrpí také na čerstvý kopr, se kterým rozhodně nešetřete. Studená okurková polévka díky němu získá ten správný šmrnc.

Suroviny

nebo kysané mléko
větší
česnek 2 stroužky
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
k podávání (nemusí být)
nasekané, k podávání (nemusí být)
kopr 4 PL

Postup

1

Okurku nakrájejte na jemné plátky, kostičky nebo ji nahrubo nastrouhejte.  

2

Spojte s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem.

3

Dejte vychladit. Před podáváním můžete polévku zakápnout olejem a posypat ořechy i koprem. Servírujte s chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

21.03.2008 09:05
Tento recept je opravdu moc dobry a v létě opravdu osvěží. Jednoduche, ale vynikající :-)
04.09.2007 21:33
Recept se nachází v č.5/06, str.40

Apetit magazín