Osvěžující okurková polévka

Osvěžující okurková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 776 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 46 g
Tuky 44 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki – a v Bulharsku tahle letní polévka, které se říká tarator. O parfemaci se v ní stará také čerstvý kopr.

Suroviny

jogurt bílý 1 kg
nebo kysané mléko
okurka 1 ks
větší
česnek 2 stroužky
sůl
na dochucení
pepř
olivový olej 1 PL
k podávání nemusí být
vlašské ořechy hrst
nasekané, k podávání
kopr 4 PL
1 Okurku nakrájejte na jemné plátky, kostičky nebo ji nahrubo nastrouhejte.  
2 Spojte s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem.
3 Dejte vychladit. Před podáváním můžete polévku zakápnout olejem a posypat ořechy i koprem. Servírujte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry a v létě opravdu osvěží. Jednoduche, ale vynikající :-)

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit