0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Osvěžující okurková polévka

Okurková polévka
ZDROJ: Depositphotos.com
sdílet:

Osvěžující okurková polévka

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 776 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 46 g
Tuky 44 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki – a v Bulharsku tahle letní polévka, které se říká tarator. O parfemaci se v ní stará také čerstvý kopr.

Suroviny

jogurt bílý 1 kg
nebo kysané mléko
okurka 1 ks
větší
česnek 2 stroužky
sůl
na dochucení
pepř
olivový olej 1 PL
k podávání nemusí být
vlašské ořechy hrst
nasekané, k podávání
kopr 4 PL

Postup

1

Okurku nakrájejte na jemné plátky, kostičky nebo ji nahrubo nastrouhejte.  

2

Spojte s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem.

3

Dejte vychladit. Před podáváním můžete polévku zakápnout olejem a posypat ořechy i koprem. Servírujte s chlebem.

Související články

Krásná uvnitř i navenek: salátová okurka
  • Zajímavosti

Krásná uvnitř i navenek: salátová okurka

Salátová okurka se u nás těší poměrně velké oblibě – je k dostání celý rok, a tak bývá nedílnou součástí nejrůznějších salátů. Jelikož obsahuje 90 procent vody a má nízkou energetickou hodnotu, patří také mezi oblíbené potraviny při...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry a v létě opravdu osvěží. Jednoduche, ale vynikající :-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit