0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Škola čepování piva a jiné akce

pivo
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Jak strávíte tento víkend? Budete stejně jako my cestovat za jídlem?

Škola čepování piva Pilsner Urquell

čepování piva

Milujete zlatavý mok a rádi byste se naučili pivo do půllitru čepovat tak, jak to umí jen profíci? Chcete se naučit zábavnou formou správné zásady čepování a dozvědět se o pivu Pilsner Urquell úplně vše? Pak je pro vás tento program jako stvořený! Během tří hodin se v pivovaru můžete naučit, jak správně načepovat pivo, ale absolvujete i prohlídku autentickými místy pivovaru. Samozřejmostí je konzumace v podobě piva Pilsner Urquell, ke kterému se podává pravý pivovarský guláš.

Díky škole čepování se také dozvíte, co znamenají výrazy „na hladinku“, „čochtan“, „šnyt“ či „mlíko“. A navíc si jako dárek odnesete certifikát o absolvování školy čepování Pilsner Urquell a půllitr se svým jménem. Rezervujte si prosím svá místa předem telefonicky +420 735 189 019 či e-mailem: secese@prazdrojvisit.cz. Více informací o škole čepování najdete také zde.

  • Vstupné: 590 Kč na osobu ( Akce je určena pouze pro osoby starší 18 let). 17.00–20.00, Konferenční a společenské centrum Secese, Plzeň

Plzeňský festival vína, jaro 2018

plzeňský festival vína

Plzeň tento víkend žije! Svědčí o tom také festival vína, který se může pochlubit titulem největší vinařské akce v Plzeňském kraji! Pokud se na festival vydáte, budete moci ochutnat víno od dvacítky vinařství z Moravy a Čech, ale také výtečné jídlo, zajímavý doprovodný program a vychutnat jedinečnou atmosféru v překrásném prostředí sadového okruhu v historickém centru západočeské metropole.

Mimo jiné si užijete degustace vín, přednášky o víně, bohatý kulturní program, vědomostní, poznávací i pěvecké soutěže. Pro nejmenší je připraven dětský koutek! Z hudby se můžete těšit na kapelu Electro Swing Allstars. Patříte-li mezi milovníky tradiční hudby, jistě vás potěší cimbálová muzika Ondřeje Šáchy.

  • Vstupné: 100 Kč na místě (v ceně degustační sklenice a katalog vinařství) 27.–28. dubna 2018, 12.00–22.00, Kopeckého sady, Plzeň

Ochutnej svět

ochutnej svět

Nemusíte cestovat, abyste ochutnali tradiční jídla z celého světa. Mezinárodní restaurace, originální zástupce ze všech koutů světa a také foodmarket ze surovinami a produkty, které ve vašem obchodě jen tak nekoupíte, budou součástí největšího food festivalu v Brně s názvem Ochutnej svět. Těšit se můžete na asijskou kuchyni, ale i bezkonkurenční steaky a hamburgery. Pro příznivce extrémní kuchyně bude připravena i ochutnávka hmyzu! Bohatý doprovodný program v podobě workshopů, promítání či výstavy vás vtáhne do děje divoké Afriky či na úpatí Nepálu. Děti se můžou těšit na divadlo nebo na originální stan plný soutěží a výroby sladkostí.

  • Vstupné: od 50 Kč do 100 Kč, děti do 120 centimetrů zdarma. 28.–29. dubna 2018, 11.00–20.00, Malá Amerika, Brno

Související články

Na každý den v týdnu: 5 večeří s pivem
  • Tipy a triky

Na každý den v týdnu: 5 večeří s pivem

Náš národní nápoj nejlépe chutná pořádně vychlazený. Když však orosený půllitr pro jednou vyměníte za hrnec či pekáč, nebudete litovat. Ve slané i sladké kuchyni umí zázraky.   ...
Pivo v kuchyni
  • Tipy a triky

Pivo v kuchyni

Pivo a léto patří neodmyslitelně k sobě. Věděli jste, že půllitr vychlazeného piva je skvělý nejen k popíjení, ale také k vaření? ...
Vařte s pivem
  • Tipy a triky

Vařte s pivem

Nakypří, ochutí a dodá jídlu správný šmrnc....
Dejte si pivo jako křen!
  • Zajímavosti

Dejte si pivo jako křen!

Své brány otevře pivovar v sobotu 15. září od 13 hodin. Celé odpoledne a večer pak budou patřit ochutnávkám zlatavého moku. Čepovat se budou všechna velkobřezenská piva: světlé i tmavé výčepní, Březňák světlý ležák i čtrnáctistupňový světlý...
Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit