Dozlatova vypečené maso báječně voní a chutná tak, že ho budete připravovat zas a znovu…
Suroviny
4
ks
vepřové ocásky masité, rozseknuté na 2 až 3 kousky
pivo tmavé
1
l
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cibule
2
ks
nahrubo
česnek
3
stroužky
na plátky
tymián
2
snítky
+ další na ozdobení
k podávání
Postup
1
1 Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem a tymiánem do většího pekáče.
2 Podlijte je černým pivem - vším najednou - a pomalu pečte v troubě při 140 °C asi 4-5 hodin. Během pečení je pěkně podlévejte šťávou, až jsou ocásky měkké.
3 Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso vodou (viz Pravidla pro dokonalý výsledek). Podávejte s čerstvým chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů )