Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečený ocásek na černém pivu

Pomalu pečený ocásek na černém pivu

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 558 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 37 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova vypečené maso báječně voní a chutná tak, že ho budete připravovat zas a znovu…

Suroviny

4 ks
vepřové ocásky masité, rozseknuté na 2 až 3 kousky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nahrubo
česnek 3 stroužky
na plátky
tymián 2 snítky
+ další na ozdobení
k podávání

Postup

1

1 Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem a tymiánem do většího pekáče.

2 Podlijte je černým pivem - vším najednou - a pomalu pečte v troubě při 140 °C asi 4-5 hodin. Během pečení je pěkně podlévejte šťávou, až jsou ocásky měkké.

3 Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso vodou (viz Pravidla pro dokonalý výsledek). Podávejte s čerstvým chlebem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...